9 Maart Stichting de NOR 50 jaar: ‘Poppodium NIEUWE NOR’

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Met vier openbare avonden “50 Jaar Stichting De NOR verteld” belicht de NIEUWE NOR vanaf januari 2020 haar boeiende geschiedenis.
Samen met betrokkenen uit elke tijd en in samenwerking met stadshistoricus Michel Lemaire, schetst het podium een beeld van de vier periodes waarin de culturele organisatie zich bevond en hoe het zich ontwikkelde tot het huidige poppodium aan de Pancratiusstraat in Heerlen.

Poppodium NIEUWE NOR

Komend maandag, 9 maart 2020 wordt de laatste avond gehouden in het café van de NIEUWE NOR aan de Pancratiusstraat in Heerlen.
Thema van deze avond: poppodium NIEUWE NOR [2007 – 2019].

De NOR wordt een NIEUWE NOR! Eindelijk wordt achter het gebouw van IJzerwarenhandel Schmitz de wens van velen gerealiseerd: een popzaal voor 350 bezoekers waar versterkte popmuziek kan worden gebracht zonder overlast voor omwonenden. De NOR wordt zelfs het eerste professioneel bemande poppodium van Zuid-Limburg.
Wat veranderde er allemaal? Hoe werd de overgang ervaren en hoe ontwikkelde het podium zich tot waar het vandaag staat, met een spannende toekomst: op het punt waar er over een jaar een nieuwe, grotere, tweede zaal gerealiseerd gaat worden en de totaalcapaciteit wordt verdrievoudigd…

Bijdragen

“50 jaar stichting De NOR verteld” kwam mede tot stand dankzij bijdrages van Rabobank Zuid-Limburg Oost, de Provincie Limburg, Gemeente Heerlen en Gulpener Bierbrouwerij.

Reacties