Het verhaal van “50 Jaar Stichting De NOR verteld”

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Stichting de NOR bestaat 50 jaar. Met vier openbare avonden “50 Jaar Stichting De NOR verteld” belicht de NIEUWE NOR vanaf januari 2020 haar boeiende geschiedenis. Samen met betrokkenen uit elke tijd en in samenwerking met stadshistoricus Michel Lemaire, schetst het podium een beeld van de vier periodes waarin de culturele organisatie zich bevond en hoe het zich ontwikkelde tot het huidige poppodium aan de Pancratiusstraat in Heerlen.
Betrokkenen uit de diverse periodes die historisch materieel bezitten of hun medewerking aan het project willen verlenen, van (voormalig) vrijwilligers tot bestuurders, kunnen zich melden via de website van poppodium NIEUWE NOR.

“50 Jaar Stichting De NOR verteld”

Met “50 Jaar Stichting De NOR verteld” kijkt poppodium NIEUWE NOR terug op 50 Jaar Stichting De NOR.
Een boeiende geschiedenis die in te delen is in vier zo goed als gelijke delen. Van het ontstaan van De NOR in het iconische jaar 1969, via de rumoerige jaren 80 waar De NOR op straat kwam te staan, tot een nieuwe start halverwege de jaren 90 in het pand van IJzerwarenhandel Schmitz aan de Pancratiusstraat en tenslotte de veranderingen sinds de komst van het huidige poppodium in 2006.

Vier avonden NOR-geschiedenis

Tijdens vier voor iedereen gratis toegankelijke avonden in het café van de NIEUWE NOR wordt vanaf maandag 13 januari telkens een van de vier periodes belicht.
Stadshistoricus Michel Lemaire geeft een tijdsbeeld, journalist Paul Dolhain tekent verhalen op met betrokkenen, dichter Merlijn Huntjens vat samen en huisband VLAMP neemt ons mee naar het bijbehorende muzikale landschap.
De avonden worden gefilmd zodat de geschiedenis van De NOR wordt vastgelegd én voor iedereen toegankelijk wordt.

Reacties