Kleuterjudo bij Judovereniging Nippon Sport in Heerlen

Foto: Judovereniging Nippon Sport

Papa, doe je mee? Ok, maar met wat dan? Judo natuurlijk!
Al 1,5 jaar bestaat er de mogelijkheid om bij Judovereniging Nippon Sport in Heerlen samen met papa of mama kleuterjudo te beoefenen. De club maakt hierbij gebruik van een uniek concept dat ontwikkeld is door de eigen trainers.
Het idee achter het concept van ‘Papa, doe je mee?’ is bijzonder te noemen omdat papa’s en mama’s structureel deel uitmaken van de lessen. Samen met hun kleuter van 4 tot 6 jaar gaan ze elke week aan de slag en leren ze de beginselen van het judo zoals veilig stoeien en veilig vallen.

Kleuterjudo

Eén van hun leraren, Mark Donners, heeft het concept beschreven in een van zijn judoboeken. Mede hierdoor is er een mooie samenwerking ontstaan met Yos Lotens en de Judobond Nederland. Yos Lotens, geen onbekend persoon binnen de judowereld en auteur van meerdere judoboeken, heeft al laten weten dat hij de goede kwaliteiten en pijlers van het kleuterjudo herkent en hij heeft zelfs het voorwoord voor het boek geschreven.

TuimelJudoPlus

Recent heeft Yos Lotens in opdracht van de Judobond Nederland en met medewerking van onder andere Mark Donners een nieuw product ontwikkeld: TuimelJudoPlus. Judovereniging Nippon Sport laat trots weten dat ze sinds vorige maand officieel een TuimelJudoPlus instructeur in hun midden hebben.

TuimelJudoPlus is een nieuw product van de judobond. Het idee erachter is dat kinderen van 4 tot en met 6 jaar gestructureerd en pedagogisch verantwoord judolessen kunnen volgen.
Binnen het TuimelJudoPlus is er naast plezier ook aandacht voor de motorische- en judo-technische ontwikkeling en sociaal-emotionele vorderingen van de kleuters. Ook worden er groeistappen gezet naar zelfstandigheid binnen het judo en erbuiten.

Interesse

Ouders die geïnteresseerd zijn in TuimelJudoPlus en/of het unieke concept van ‘Papa, doe je mee?’ of meer informatie wensen over het judo zijn van harte welkom bij Judovereniging Nippon Sport. Zij kunnen contact opnemen of een kijkje komen nemen tijdens een van de lessen op sportlocatie Ben Mesters aan de Terweijerweg 29 in Heerlen.

Meer info Kleuterjudo: www.kleuterjudo.com

Het concept van Papa, doe je mee: www.tuimeljudoplus.nl

Reacties