Voordelig parkeren in parkeergarage Maankwartier Centrum

Foto: Heerlen.nieuws.nl

De tarieven van de parkeergarage Maankwartier centrumzijde in Heerlen gaan tot eind 2020 flink omlaag. Daar parkeren kost vanaf nu nog maar € 1,- per uur, met een maximaal dagtarief van slechts € 5,-

Aanleiding voor deze, vooral voor het winkelend publiek bijzonder klantvriendelijke actie, is het achterblijvend aantal auto’s dat deze parkeergarage tot nu toe bezoekt. Gehinderd natuurlijk door de talrijke en langdurige bouwwerkzaamheden rondom het Maankwartier en de daarmee gepaard gaande minder goede bereikbaarheid van de parkeergarage wisten minder automobilisten de weg naar de garage te vinden dan waar vooraf op was gerekend.

Aantrekkelijker maken

“Het is voor ons dus vooral een commerciële zet’, zegt Dave Linssen van Kwirkey, dat de aansturing en commerciële aanpak van deze garage met zo’n 400 parkeerplaatsen voor de eigenaar regelt. “We hebben die stap dan ook zelf gezet. Voortkomend uit onze ideeën hoe we de garage aantrekkelijker kunnen maken en meer bekendheid aan de gunstige locatie kunnen geven. De gemeentelijke politiek en de winkeliers in het centrum van Heerlen hebben we daar niet bij betrokken. Al biedt dit natuurlijk een mooie kans voor het winkelend publiek dat het centrum van Heerlen wil bezoeken. Vooral met de komend kersttijd en bijbehorende boodschappen in het vooruitzicht. Ze kunnen kennismaken met deze nieuwe prettige parkeergarage aan het begin van het winkelgebied. Voor de helft van het gangbare tarief kun je je auto kwijt; op loopafstand van Maankwartier, het NS station, Corio Center en de Heerlense binnenstad.”

Over het langparkeren is Kwirkey nog in beraad en overleg met de eigenaar van de parkeergarage. Want het actietarief zal ongetwijfeld tot gevolg hebben dat mensen die in het centrum van de stad werken hier hun auto nu relatief goedkoop kunnen parkeren. Goedkoper in ieder geval dan de huidige maandabonnementsprijzen.

Eind 2020 wordt bekeken hoe deze actie uitpakt en wat de verdere gang van zaken aangaande de tarieven zal zijn.

Reacties