Dit weekend finale Nu of Nooit in Muziekgieterij Maastricht

Foto: Nu of Nooit / Muziekgieterij

Zondag 8 december aanstaande vindt de finale van Nu of Nooit 2019 plaats in de grote zaal van de vernieuwde Muziekgieterij te Maastricht. Het belooft een dag te worden met toffe shows van allerlei muziekstijlen, een bijzondere prijsuitreiking én filmbeelden van de acts in de voorbereiding naar de finale!

A Minor Problem, Elle Hollis, Endeavour, Hoagy en Maxime x Glyn gaan strijden om de titel en gaan uitmaken wie de opvolger wordt van Mt. Atlas.
Aan de juryleden Fred van Kruining, Marike Jager, Rob Driessen en Joris van Welsen de lastige taak om uit deze vijf acts een winnaar te kiezen.
Deze mag zich een jaar lang de ‘meest veelbelovende act van Limburg’ noemen en mag de 51e editie van Pinkpop openen.
Ook krijgt de act budget voor coaching en studio opnames en nog allerlei andere kansen om zichzelf in de kijker te spelen en zich te ontwikkelen.

Finale in Muziekgieterij

Op zondagmiddag 8 december zal de strijd losbarsten in Muziekgieterij te Maastricht.
Om 14.00 uur trapt de eerste act (bepaald door loting) de finale af, aangekondigd door niemand minder dan presentator Leon Verdonschot.

Na 5 denderende shows zal de professionele jury in beraad gaan en tot het besluit komen welke act het meest geschikt is voor het winnaartraject. De winnaar wordt door een persoonlijke coach begeleid voor en na het optreden op Pinkpop. Het team van Arons Muziek Heerlen (Inspired by Key Music) staat klaar om de instrumenten van de winnaar volledig op orde te maken voor de show tijdens Pinkpop. Tot slot krijgt de winnaar budget om te investeren in zijn ontwikkeling, wordt er een documentaire gemaakt van het Pinkpop-avontuur door Backstage Film Productions en zal WM Digital Services de digitale distributie op zich nemen. Ook stroomt de winnaar automatisch door naar de halve finale van De Grote Prijs van Nederland.

Festivals

Zoals ieder jaar zal de jury ook een aanmoedigingsprijs uitreiken aan de act die dit in hun ogen het meest verdient. Deze prijs is het opnemen van een professionele videoclip. Tot slot staan alle finalisten natuurlijk op DVERS 2020, hèt jaarlijkse Euregionale showcasefestival.
Ook hebben Bevrijdingsfestival, EGOpop, HarRock open air, Koempelrock, Koppelpop, Mama’s pride, Mosterdpop, Pop on top, Pre Pinkpop Party, R2R festival, Sjilvend Rock(t), WONNA, Zomerparkfeest toegezegd een van de finalisten te zullen boeken voor hun festival. Daarnaast krijgt elke finalist voor z’n show in de finale een hele mooie gage per persoon, mogelijk gemaakt door Sena Performers.

Finalisten

De vijf finalisten die strijden om de titel ‘meest veelbelovende act van Limburg’ en openingsact van Pinkpop 2020 zijn:

A Minor Problem
Rock / Punk (Heerlen)
Een vrolijke cross-over van poppunk, post-pink, indie en folk! A Minor Problem staat bekend om z’n energieke live shows die je niet snel vergeet.

Elle Hollis
Pop (Brunssum)
De 22-jarige singer-songwriter Elle Hollis haalt haar muzikale inspiratie van over de hele wereld. Elle brengt met haar band een cosmopolitan sound die aangrijpende teksten combineert met meeslepende producties.

Endeavour
Metalcore (Stein)
De energieke band Endeavour brengt metalcore, geïnspireerd door bands als Architects, Northlane en Twelve Foot Ninja. Verwacht een show vol geweld en geavanceerd geschreeuw.

Hoagy
Hiphop (Born)
A one-of-a-kind hip hop artist whose sound sound blurs the lines between oldschool hip-hop and edgy melodic influences, tipping the hat off to artists as Mac Miller, Post Malone or Juice Wrld.

Maxime x Glyn
RnB/ Soul (Maastricht)
Veelbelovende R&B artiesten met Zuid-Amerikaanse roots die al 8 jaar samen spelen en op menig podium hebben gestaan. Samen met hun band laten Maxime x Glyn je hun soulvolle muziek niet alleen horen maar ook voelen.

Informatie Finale Nu of Nooit 2019

  • Datum: zondag 8 december 2019;
  • Locatie: Muziekgieterij, Maastricht;
  • Deur: 13:00 u./ Aanvang: 14:00 uur / prijsuitreiking: 18.00 uur;
  • Tickets: v.v.k. €8,-, eventuele deurverkoop €10,- https://muziekgieterij.nl/event/nu-of-nooit-2019-finale/;
  • Studentenkorting: Voor studenten is deze middag te bezoeken voor maar €5,- (voorverkoop prijs), door de kortingscode NUOFNOOIT19 in te vullen bij het bestellen van de tickets (tonen van studentenpas bij de kassa op de dag zelf is verplicht).

Reacties