Vroeg uit bed voor een bijzondere excursie

Foto: Natuurmonumenten

Begin komende zaterdag voor de afwisseling het weekend eens in alle vroegte, en ervaar met al uw zintuigen hoe moeder natuur aan haar dagelijkse routine begint.

Natuurmonumenten biedt u zaterdag 25 april een unieke kans om deel te nemen aan een vroegochtendlijke excursie, waarbij al om 6.00 uur gestart zal worden. Vóór zonsopkomst dus, en u ondervindt dan lijfelijk hoe de heide langzaamaan wordt verlicht en de natuur tot leven komt.

De reeën op de Brunssummerheide die voornamelijk ’s nachts grazen zoeken als de zon opkomt een rustig heenkomen om te herkauwen en energie op te doen voor de komende nacht. De kans is dus groot deze reeën in het wild met eigen ogen te aanschouwen. Ook de vogels laten zich bij het begin van de dag nadrukkelijk horen, vlinders en hagedissen laten zich opwarmen door de eerste zonnestralen en boompiepers vertonen steeds opnieuw hun kunsten.

Deze ontdekkingstocht voor volwassenen bestaat uit een wandeling van ongeveer 6 km. Vertrek is dus om 6.00 uur bij het bezoekerscentrum Brunssummerheide, Schaapskooiweg 99 in Heerlen. Rond 8.00 verwacht men terug te zijn bij het restaurant Schrieversheide voor een stevig ontbijt, met onder andere een glaasje verse jus d’orange, verse belegde broodjes, en koffie of thee. Maar omdat er vooraf al een behoorlijke inspanning moet worden geleverd, is het raadzaam vóór vertrek ook thuis al wat eten.

Deelname, inclusief ontbijt, kost € 14,- voor leden van Natuurmonumenten en € 17,- voor niet-leden.
Reserveren kan via de website van Natuurmonumenten (www.natuurmonumenten.nl/agenda), meer informatie krijgt u telefonisch bij Bezoekerscentrum Brunssummerheide 045-5630355.

Als deze ervaring uitnodigt tot meer activiteiten, dan is een bezoek aan de Heëlesje Joarmaat wellicht een mooi vervolg op deze vroege en actieve aanvang van het weekend …

Reacties