Met het IVN op natuurontdekkingsreis door Parkstad

Foto: IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid

Inwoners van onze Parkstad regio zullen zich wel eens verrast voelen over de groene omgeving als ze door de regio fietsen, wandelen of anderszins onderweg zijn.
De gezamenlijke afdelingen uit de regio Parkstad van het IVN Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, samen met het Natuurhistorisch Genootschap Limburg, nodigen je uit om in 2020 eens écht kennis te maken met de veelzijdige natuur in de regio. Ga mee op een mooie en leerzame Natuurontdekkingsreis.

Natuur in Parkstad

IVN, Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, en het Natuurhistorisch Genootschap Limburg nodigen iedereen uit die kennis wil maken met de natuur van Parkstad om mee op reis te gaan door deze regio. Neem deel aan de IVN Natuurontdekkingsreis Parkstad.
Gedurende 2020 ga je ongeveer 20 keer deelnemen aan een activiteit. Daarbij maak je telkens kennis met een ander aspect van de natuur. Diersporen, boomknoppen, bijzondere planten, bijen, water, flora uit eigen omgeving, vleermuizen, paddenstoelen, vliegend hert en het Land van Kalk.
Dit zijn excursies, workshops, lezingen zowel binnen als natuurlijk ook buiten. Tijdens de buitenexcursies wordt ook van alles verteld over wat je daar tegen kan komen in de boeiende natuur van Parkstad.
Kortom als je na deze reis zelf op weg bent door de natuur, zie en ervaar je nog veel meer van al dit moois.

Informatie

  • De reis begint op woensdag 5 februari 2020 om 19:30 uur met een kennismakingsavond. De bijeenkomsten zijn op woensdagavond en zaterdagmorgen, een enkele op zondagmorgen.
  • De laatste bijeenkomst is op zaterdag 14 november 2020, dit is een excursie met aansluitend een gezellige afsluitende bijeenkomst.
  • De kosten voor deze mooie reis bedragen € 50,-.
  • Opgave voor deelname kan via [email protected]
  • Er kunnen maximaal 25 personen deelnemen.
  • Meer informatie is te verkrijgen via de e-mail, [email protected], of telefonisch via 06-20649872.

Er is geen voorkennis vereist, alleen interesse, nieuwsgierigheid en enthousiasme!
Heb je dat, meld je dan aan voor deze IVN Natuurontdekkingsreis Parkstad.

Reacties