70-jarige harddrugdealer aangehouden aan rand van Heerlen-centrum

Foto: Nieuws.nl

Ongeveer 2 weken geleden attendeerde de afdeling cameratoezicht van de gemeente Heerlen de politie op afwijkend gedrag dat zij al enkele keren hadden waargenomen op de parkeerplaats van een supermarkt aan de rand van het centrum in Heerlen. De inzittenden van een kleine blauwe auto hielden zich volgens de surveillanten bezig met de handel in verdovende middelen.

Onderzoek

Naar aanleiding van die melding stelde de politie een onderzoek in, en na meerdere observaties konden de inzittenden van deze blauwe auto op woensdag 4 december 2019 worden aangehouden omdat de politie een drugdeal vanuit deze auto waarnam aan de rand van de Gasthuisstraat/Aambosveld.
De koper van de drugs, alsmede de bestuurder en de bijrijder werden aangehouden. De drugskoper bleek heroïne te hebben gekocht.

70-jarige verdachte

Bij de inzittenden van de auto troffen de agenten 10 zakjes hennep, 11 zakjes heroïne en 10 zakjes cocaïne aan.
De 70-jarige bestuurder uit Heerlen bleek niet alleen een busje pepperspray en een zakmes op zak te hebben; de man had ook meerdere bankpassen en een rijbewijs bij zich die niet op zijn naam stonden. Dealers van drugs nemen vaker bankpassen van druggebruikers als tijdelijk onderpand in als de koper even geen geld heeft om te betalen.
Dat de zaken goed gingen voor deze dealer bleek uit het aangetroffen geld dat hij op zak had; zo’n slordige 2300 euro.

Woning

In het verdere onderzoek kwamen in een woning aan de Schaesbergerweg in Heerlen nog eens 8 partijen cocaïne en 4 potjes methadon boven water.
In totaal trof het team zo’n 15 gram harddrugs, 250 mg methadon en 20 gram hennep in de woning aan.

Maatregelen

De politie zal de burgemeester van Heerlen verzoeken om de woning van deze drugdealer te sluiten. Dit om te voorkomen dat de verdachte ongestoord vanuit zijn woning deze activiteiten kan blijven voortzetten.
Daarnaast krijgt de man een proces-verbaal voor het verkopen en bezitten van drugs en wapens.

Reacties