Voorjaarsactiviteit Natuurmonumenten

Foto: Natuurmonumenten

Natuurmonumenten organiseert in het voorjaar weer Wilde Buiten Dagen. Tijdens deze lente-editie leren kinderen èn hun ouders alles wat je moet weten om in de natuur te kunnen overleven.

Op de Brunssummerheide staat op zondag 19 april a.s. de Wilde Buiten Dag op het programma. Starten kan vanaf het bezoekerscentrum aan de Schaapskooiweg om 11.00 uur, 12.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur.

Weet jij je weg in het wild?

Stel je voor: je bent verdwaald in het bos. Weet jij dan hoe je een handige schuilplaats kunt maken? En wat je kunt eten uit de natuur? Kun je een vuur maken zonder lucifers? Kun je voorspellen welk weer het wordt? En hoe vind je de weg terug naar huis? Ontdek het tijdens de Wilde Buiten Dagen van Natuurmonumenten. Want daar draait alles om overleven in het wild.

Vies worden mag

Tijdens de Wilde Buitendag krijg je een routekaart waarop alle activiteiten rondom het bezoekerscentrum staan aangegeven. Je mag zelf de volgorde en snelheid bepalen. Bij de meeste activiteiten wordt je door medewerkers van Natuurmonumenten geholpen, maar er zijn ook dingen die je helemaal alleen mag doen. De posten zijn door onze boswachters uitgezet. Zij zijn niet bang om vies te worden. Dus doe je overlevingskleren en je laarzen aan…

Aanmelden

Koop je kaartje voor de Wilde Buiten Dag nu alvast online, dan weet je zeker dat je mee kunt doen. Kaartjes zijn verkrijgbaar via www.natuurmonumenten.nl/wildebuitendagen.
De kosten voor kinderen bedragen € 7,-(lid)/€ 10,-(niet lid). Ouders betalen € 2,-(lid)/€ 5,-(niet lid).

Wie, waar en wanneer?

Voor wie: Jongens en meisjes (4-12 jaar) en hun ouders (of begeleider).
Plaats: Bezoekerscentrum Brunssummerheide
Data & tijd: zondag 19 april 2015, starten kan om 11.00, 12.00, 13.00 en 14.00 uur

Reacties