Zwolle Meets Heerlen

Foto: Marcel van Hoorn fotografie

Aanstaande zaterdag 18 april is de Pancratiuskerk in Heerlen het decor voor een gezamenlijk concert van het Groot Mannenkoor Zwolle en het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius.

Vanaf 20.15 uur zal er door beide koren naast klassieke koorwerken ook hedendaagse populaire muziek ten gehore worden gebracht (o.a. uit musicals als Jesus Christ Superstar, Phantom of the Opera, West Side Story, Billy Elliot, en bekende werken als All by my Self, Nella Fantasia en The Rose). Ook de Hongaarse tenorsolist Kristiàn Eyged en de 12-jarige pianovirtuoos Youp Schyns uit Sippenaken zullen aan het concert meewerken.

Uitwisseling

De organisatie van dit concert is in handen van het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius. Het betreft een uitwisseling tussen de beide koren (eind mei bezoekt Pancratius Zwolle) mede door de goede contacten en de sterk overeenkomende muzikale opvattingen van de dirigenten. Het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.-Pancratius staat sinds begin 2010 onder leiding van dirigent John Gerits en het Groot Mannenkoor Zwolle staat onder leiding van dirigent Hennie Ramaekers (Maastrichtenaar, jarenlang dirigent van diverse bekende koren, o.a. Masteechter Staar en symfonische blaasorkesten).
Met het eigentijds muzikaal programma willen beide koren laten horen dat koormuziek modern en verassend entertainment kan zijn. Naast klassieke koorwerken staan er ook popmuziek en, zoals al gezegd, musicals op het programma. Beide koren zullen afwisselend, maar ook gezamenlijk concerteren.

Modernisering

De modernisering van het repertoire heeft niet alleen geleid tot betere bezoekersaantallen tijdens de concerten van beide koren, maar ook tot een wassend ledenaantal. De koren zijn uitgegroeid tot boven de tachtig zangers, tegen de heersende tendens van vergrijzing en terugloop in ledenaantal bij vele mannenkoren.

Affiche 18.4.15 Zwolle

Zaterdag 18 april, 20.15 uur, Pancratiuskerk Heerlen centrum.

Voor nadere informatie : www.pancratiuskoor.nl of bij de secretaris: Leo Arets, 045-5113682.