Paradise By The Dashboard Light-zangeres Ellen Foley naar Heerlen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Op zaterdag 23 mei 2020 geeft Ellen Foley, met band, een concert in de NIEUWE NOR in Heerlen.

Sinds ‘Paradise By The Dashboard Light’ (1977) kan niemand meer om Ellen Foley heen. Nee, het is niet de playbackende dame die te zien is in de wereldberoemde clip, maar je hoort wél haar stem. Ellen Foley verzorgde alle vrouwelijk vocalen op het album ‘Bat Out of Hell’, maar had het daarna te druk om nog met met Meatloaf samen te werken. Met resultaat, want solo scoorde ze twee superhits met ‘We Belong To The Night’ en ‘What’s The Matter Baby’. Ook als actrice was Ellen Foley succesvol met rollen in Broadway musicals en films, zoals ‘Cocktail’ met onder andere Tom Cruise.

Wereldhit

Direct na de release van Meat Loaf’s wereldhit ‘Paradise By The Dashboard’ in 1977 ontstond er tumult en rumoer: was de dame in de clip wel de echte zangeres? Nee, zo bleek. De vrouwelijke stem was die van Ellen Foley. De zangeres had de vrouwelijke vocalen op het volledige album ‘Bat Out of Hell’ opgenomen. Ellen Foley: “Tja, toen explodeerde het Meat Loaf-verhaal. Ze vroegen of ik terug wilde komen, maar ik had daar geen zin in. Ik had mijn handen vol met mijn eigen projecten. Bovendien zag ik het niet zitten om op tournee te gaan met het vooruitzicht elke avond slechts één nummer te mogen zingen.”

Solo-carrière

De Amerikaanse zangeres startte een succesvolle solo-carrière met haar solo-album ‘Nightout’ dat twee superhits voortbracht: ‘We Belong To The Night’ en ‘What’s The Matter Baby’. Twee albums volgden waarna ze zich stortte op haar werk met en voor anderen: van Joe Jackson tot The Clash, en van musicals op Broadway tot filmrollen in ‘Cocktail’ (met Tom Cruise) en ‘Fatal Attraction’. Haar laatste studio-album ‘About Time’ stamt uit 2014.

Nieuwe Nor

Ruim 40 jaar na ‘Paradise By The Dashboard Light’ kruipt het bloed waar het niet gaan kan en tourt de levende rocklegende weer met haar band, inclusief de Heerlense drummer Dennis Meentz, de wereld over.
Op zaterdag 23 mei 2020 komt ze naar de NIEUWE NOR in Heerlen.

De kaartverkoop start op zaterdag 23 november om 10.00 uur.

Reacties