Kerststad Valkenburg 2019 afgelopen weekeinde geopend

Foto: Visit Zuid-Limburg

Valkenburg is sinds afgelopen weekeind in kerstsferen gehuld en klaar om gasten met nieuw elan het kerstgevoel te brengen.
Het onvervalste kerstgevoel ontdekken in Valkenburg is dit jaar weer volop mogelijk met oude en nieuwe ingrediënten en andere voordelen.

Nieuw dit jaar

Op veler verzoek zijn Kerstmarkt Gemeentegrot en Kerstmarkt Fluweelengrot dit jaar extra lang geopend en wel tot en met 29 december. Hier shop je dus in de kerstvakantie nog last minute cadeaus voor onder de boom en kun je zelfs na Kerst nog van de lekkernijen genieten.

Winter Wonderland (A Gogo) en Winters Sprookjesbos slaan de handen ineen en organiseren samen een nieuw event tijdens de weekenden in december. Een kleine nostalgische kerstmarkt met originele kerst- en streekproducten, oude ambachten en foodtrucks rondom de Wilhelminatoren en Winterplaza bij het Sprookjesbos.
Deze zijn gratis toegankelijk en te bereiken per kabelbaan, via het Sprookjesbos, te voet naast Hotel Atlanta of via de Heunsbergerweg bij camping Den Driesch.

IJsbaan

Eindelijk! Valkenburg krijgt weer een ijsbaan. Tijdens Kerststad Valkenburg van 15 november tot en met 5 januari kan er weer geschaatst worden op echt ijs bij Valkenburg on Ice. De overdekte ijsbaan voor jong en oud komt te liggen bij het gloednieuwe Par’Course; op loopafstand van het centrum en topattracties.
Ook heeft Museum Romeinse Katakomben een nieuwe tentoonstelling, genaamd Jezus in beeld.

Alle kerstpret die je gewend bent

Natuurlijk biedt Kerststad Valkenburg ook dit jaar weer alle kerstpret die je van Limburgs Kerststad gewend bent. Sfeervolle kerstmarkten boven én ondergronds, meterslange miniatuurdorpjes en indrukwekkende zandsculpturen. Of ontdek de culinaire hapjeswandeling, laat je verrassen door de sprookjesachtige kerstparade en ontmoet jouw favoriete sprookjes in wintersfeer.

Extra voordelig naar Kerststad Valkenburg

De auto kan thuis blijven dit jaar, want van 18 november tot en met 19 december reis jij vanuit heel Zuid-Limburg, Roermond en Aken van maandag tot en met donderdag super voordelig met de bus en/of de trein van Arriva naar Kerststad Valkenburg.
Tickets zijn te koop via https://limburg.oppadmetarriva.nl/.

De volgende combinaties zijn mogelijk:

 • Combi Kerstmarkt Gemeentegrot & Kerstmarkt Fluweelengrot + OV
  Volwassenen €17,00
  Kinderen €9,50
 • Combi Kerstmarkt Gemeentegrot & Kerstminiaturen in MergelRijk + OV
  Volwassenen €17,00
  Kinderen €12,00
 • Combi Kerstmarkt Fluweelengrot & Kerstminiaturen in MergelRijk + OV
  Volwassenen €17,00
  Kinderen €12,00

Reacties