Huub Eussen Koninklijk onderscheiden en TOG Welten krijgt Erepenning

Foto: Michel Kosmann Fotografie

Heerlenaar H.M.A.E (Huub) Eussen, 65 jaar is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Muziekvereniging Tot Onderling Genoegen (TOG) uit Welten heeft een Koninklijke Erepenning ontvangen.
Waarnemend burgemeester Roemer reikte beide onderscheidingen afgelopen zaterdag 16 november uit in het Royal Theater in Heerlen. Dit gebeurde tijdens het lustrum galaconcert ter ere van het 100-jarig bestaan van de muziekvereniging.

Huub Eussen

Huub Eussen is 55 jaar lid van muziekvereniging TOG Welten. Sinds 1996 is hij ook bestuurlijk actief: secretaris van 1996 tot en met 1998 en opnieuw vanaf 2017, voorzitter van 2008 tot en met 2012 en waarnemend voorzitter in de jaren 2014 en 2015.
Hij heeft zich altijd ingezet voor de vereniging en was zeer betrokken. Vooral als het gaat om het vitaal houden van de vereniging en het voortbestaan ervan.
Verder heeft Huub Eussen een groot hart voor de samenleving van Welten – Benzerade. Sinds 2009 is hij penningmeester bij Buurtgericht Werk Welten – Benzerade en contactpersoon voor verenigingen en ondernemers in de wijk.
Bij carnavalsvereniging De Vlavreters is hij sinds 2012 vrijwilliger. Hij was 7 jaar president en organiseert ook allerlei activiteiten, waarbij zeker de senioren en de mensen in een zorginstelling niet vergeten worden.

Tot Onderling Genoegen

Muziekvereniging Tot Onderling Genoegen (TOG) is in 1919 als fanfare opgericht, maar al snel daarna omgedoopt tot harmonie. Gedurende 100 jaar heeft de vereniging een behoorlijke ontwikkeling doorgemaakt.
In de jaren 30 van de vorige eeuw kwam de harmonie via succesvolle concoursen in de afdeling ‘Uitmuntendheid’ terecht. In 1957 kwam daar weer een niveau bij en ook behaalde de vereniging grote successen op bondsconcoursen en WMC’s. De promotie naar de afdeling ‘Superieur’ (nu 1e divisie) volgde in 1985. Sinds de jaren 50 waren er ook concertreizen, onder meer naar Duitsland en Luxemburg.
De Waltine Kapel is in 1962 opgericht met leden van TOG om feestavonden muzikaal op te luisteren. In 1987 kwam er nog het jeugdorkest Welten (JOW) bij en vanaf 1996 zijn deze drie orkesten samen ondergebracht bij Muziekvereniging TOG.

Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden toegekend aan verenigingen, stichtingen of instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.
(Sport)verenigingen of instellingen die minimaal 50 jaar bestaan, of een volgend meervoud van 25 jaar, kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke erepenning.

Foto’s: Michel Kosmann Fotografie

Reacties