Eerste headliners Pinkpop bekend: Red Hot Chili Peppers en Post Malone

Foto: Buro Pinkpop

Vandaag maakte Buro Pinkpop de eerste zes namen bekend voor de 51e editie van Pinkpop, waaronder de headliners van de vrijdag en zaterdag.
Daarnaast werd bekend gemaakt dat al op zaterdag 23 november 2019 de voorverkoop begint voor het 3-daagse festival. De prijzen voor de entreetickets blijven hetzelfde als vorig jaar.

Pinkpop #51

Niemand minder dan Red Hot Chili Peppers en Post Malone maken hun opwachting op de 51e editie van Pinkpop.
Ook Disturbed, KEANE, Deftones en Zara Larsson reizen in juni 2020 af naar Limburg.
Pinkpop 2020 vindt plaats op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juni op Megaland in Landgraaf en nooit eerder startte de kaartverkoop van het festival zo vroeg.
Kaarten voor Pinkpop 2020 gaan vanaf zaterdag 23 november om 10.00 uur in de voorverkoop via www.ticketmaster.nl en Buro Pinkpop.
De ticketprijzen blijven hetzelfde als in 2019: weekendkaarten inclusief camping kosten € 230,- (inclusief € 10 servicekosten) en voor een dagkaart betaal je € 110,- inclusief € 10 servicekosten.

Red Hot Chili Peppers

Het was een bewogen jaar voor Red Hot Chili Peppers. Van een tribute voor de slachtoffers van de branden in Californië, ging het via een optreden met Post Malone op de Grammy Awards-avond naar shows in Australië, Tasmanië, Abu Dhabi en bij de Piramides van Gizeh in Egypte. Ook wordt er nog uitgekeken naar zowel een docu als een nieuw studio-album. En als klap op de vuurpijl staan Anthony, Flea, Chad en Josh op Pinkpop, als headliner op vrijdag 19 juni.

Post Malone

Ook eerder genoemde Post Malone staat dit jaar op Pinkpop. De biografie van deze rapper, zanger, songschrijver en producer, geboren als Austin Richard Post, staat bol van de records (78,7 miljoen albumstreams op Spotify voor Beerbongs & Bentleys op de dag van release in april 2018, bijvoorbeeld) en samenwerkingen met o.a. 50 Cent, Young Thug, Kanye West, Justin Bieber, Travis Scott, Ozzy Osbourne en dus Red Hot Chili Peppers. Met zijn veelzijdige benadering en in Nederland vanaf het begin bijgestaan door platenlabel Top Notch, trekt hij alle mogelijke genres zijn belevingswereld in en daarmee is Post Malone een van de ijkpunten van de Amerikaanse popmuziek van nu. Post Malone is de headliner voor Pinkpop-zaterdag.

Disturbed

Op het meest recente album Evolution uit 2018 klinkt Disturbed toegankelijker dan ooit. De vette riffs en meeslepende grooves leverde de rockband uit Chicago sinds de oprichting in 1996 ruim zestien miljoen verkochte platen op, een fanatieke aanhang en optredens op vele grote metal festivals wereldwijd. Nooit eerder stond Disturbed echter op Pinkpop, maar daar komt in 2020 eindelijk verandering in!

Zara Larsson

Ook de Zweedse Zara Larsson maakt in juni haar solo-debuut op Pinkpop. De zangeres combineert als geen ander r&b en dance stijlen met pakkende popmelodieën. Sinds haar doorbraak in 2015 met Lush Life volgden de hits elkaar in hoog tempo op, tot aan het gloednieuwe Invisible aan toe, dat begin november verscheen als deel van de soundtrack van Netflix-animatiefilm Klaus. Reken maar dat haar optreden leidt tot blije gezichten in Landgraaf.

KEANE

Zo ook als het op Pinkpop de beurt is aan KEANE. In september verscheen album Cause and Effect en KEANE lijkt herboren. Dat zanger Tom Chaplin in 2013 aankondigde dat zijn band er voorlopig even een punt achter zette, kon niemand hem kwalijk nemen. Het waren stormachtige jaren geweest, van het instant succes van Somewhere Only We Know in 2004 tot en met de Afrojack-remix van Sovereign Light Café in 2012. Dat de break bijna zes jaar zou duren, dat had geen fan echter verwacht. Welkom terug dus en reken op een set vol meezingers!

Deftones

Tot slot kondigden Jan Smeets en de zijnen de terugkeer van Deftones naar Landgraaf aan. Ooit waren ze een van de smaakmakers van wat nu metal werd genoemd. Als iets deze band uit de Californische hoofdstad Sacramento echter kenmerkt, is het dat ze met hun albums en hun vele tournees stoïcijns hun eigen weg hebben bewandeld. Tijdens Dia de los Deftones, hun eigen festival in San Diego begin november, vertelde zanger Chino Moreno dat ze enkel nog de zangmelodieën moeten opnemen en het negende Deftones-album dan hopelijk in de eerste helft van 2020 verschijnt. Gevolgd door een optreden op Pinkpop!

Over Pinkpop

Sinds 1990 staat Pinkpop in het Groot Guiness Book Of Records als het oudste onafgebroken georganiseerde popfestival. De eerste editie vond plaats op 18 mei 1970 in Geleen. Na zeventien edities op die locatie, verplaatste het festival zich eenmalig naar Baarlo, waarna het vanaf 1988 definitief neerstreek op evenemententerrein Megaland in Landgraaf. Vorig jaar vierde Pinkpop aldaar haar 50e verjaardag.
De 51e editie van Pinkpop vindt plaats op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juni 2020.

Bevestigde namen tot nu toe:

  • Vrijdag 19 juni: Red Hot Chili Peppers, KEANE
  • Zaterdag 20 juni: Post Malone, Deftones
  • Zondag 21 juni: Disturbed, Zara Larsson

Ticketprijzen:

  • Weekendkaart inclusief camping*: € 230,- (inclusief € 10,- servicekosten)
  • Dagkaart: € 110,- (inclusief € 10,- servicekosten)
  • * De festivalcampings zijn geopend van donderdag 18 juni 18.00 uur tot en met maandag 22 juni 12.00 uur.

Kaartverkoop

De kaartverkoop van Pinkpop 2020 begint op zaterdag 23 november 2019 om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en Buro Pinkpop in Geleen.
Let op: koop alléén kaarten via deze twee officiële verkoopkanalen, anders bestaat de kans dat je geen geldige tickets koopt.

Reacties