Mijnwater Heerlen wint ‘Grand Prize Sustainable Infrastructure’ in Parijs

Foto: Mijnwater B.V.

Begin deze week namen Angelique Palmen, Louis Hiddes en Herman Eijdems van Mijnwater B.V. in Parijs de ‘Grand Prize for Sustainable Infrastructure’ in ontvangst. Mijnwater B.V. werd voor de ‘Green Solutions Awards 2019’ in de categorie infrastructuur genomineerd uit 32 internationale inschrijvingen en wordt daarmee wereldwijd in de schijnwerpers gezet als innovatief project in de verduurzaming van onze leefomgeving.

Uniek voorbeeld

Het drietal was maandagochtend al vroeg uit de veren om naar Parijs af te reizen om de prijs, waar Mijnwater B.V. in oktober voor was genomineerd, in ontvangst te nemen.
De jury van de Franse organisatie Construction21 haalde Mijnwater B.V. als enig Nederlands bedrijf uit de 32 internationale inschrijvingen in de categorie Infrastructuur.
Mijnwater wordt als uniek voorbeeld gezien vanwege het doordacht ondergronds leidingnetwerk voor het circuleren van duurzame energie, van en naar aangesloten woningen, gebouwen en industrie in Heerlen en Parkstad-Limburg. “De hele wereld kijkt met veel interesse naar Mijnwater”, volgens Construction21.

Trots

De vers aangetreden CEO Angelique Palmen keert trots terug naar Heerlen met deze bijzondere erkenning voor een kleine, doch groeiende onderneming. Angelique Palmen: “Een fantastische prestatie voor ons team en in het bijzonder voor Louis, die aan de wieg van dit alles stond.”

Duurzame toekomst

Construction21’ brengt de wereld van de bouw, steden en infrastructuur samen om te werken aan een duurzame toekomst. Dit jaar waren er voor de ‘Green Solutions Awards 2019’ 192 kandidaten uit 37 landen, wereldwijd. De selectie van de 22 finalisten in de categorieën gebouwen, districten en infrastructuur gebeurde door een indrukwekkende internationale jury. Wereldwijd zijn zij op zoek naar innovatieve projecten die een bijdrage leveren aan de reductie van de CO2-uitstoot, om te komen tot een gezonde leefomgeving voor de huidige en toekomstige generatie.

Reacties