Lingeriegeschiedenis in Kasteel Hoensbroek

Van ‘string tot string’:  lezing, expositie ‘Lang Leve Lingerie’ en toegang tot kasteel.

Kostuumontwerpster Erna Siebens vertelt tijdens de Ladies Afternoon over de ontwikkeling van het damesondergoed. Zij loodst u met veel Vlaamse humor door drieduizend jaar geschiedenis van het ondergoed en lingerie, vanaf de Egyptenaren tot vandaag de dag. Tegenwoordig wordt redelijk open en ‘bloot’ over lingerie gesproken, maar hoe ging dat vroeger? En wist u dat er vroeger meer bloot was dan men vermoed? Als u wilt weten wat er onder die grote hoepelrokken schuilging en van wanneer het eerste onderbroekje dateert, kom dan gezellig, met uw dochter, uw moeder of vriendinnen op 22 februari naar deze Ladies Afternoon?

De toegangsprijs bedraagt € 12,50. Aanvang 13.00 uur. Inbegrepen hierbij een lekker drankje of hapje (laat u verrassen), en natuurlijk ook toegang tot het fraaie kasteel en tot de expositie Lang Leve Lingerie.

Mannen zijn ook welkom, …… wie durft?

Meer informatie via deze webpagina van Kasteel Hoensbroek.

 

foto

 

Erna Siebens verdiende haar sporen als kostuumontwerpster in de theater- en balletwereld, en was kostuumadviseur voor de VRT en VTM.

In de bioscoop leverde ze de kostuums voor de films van Lieven Debrauwer: Confituur, en de gelauwerde Pauline en Paulette, waarvoor ze een internationale prijs kreeg op het filmfestival te Pescara, Italië.

In 2003 en 2004 kreeg haar carrière een internationaal karakter met Pinokkio on Ice, Holiday on Ice met een première in Parijs, de dinnershow Novomundo in het Mediapark in Hilversum, en The Model of the World in Hong Kong.
Vanaf 2005 heeft de reclamewereld haar ontdekt.

Haar gedegen kennis van de kostuumgeschiedenis komt niet alleen tot uiting in een cursus modegeschiedenis en de voordrachten die ze geeft, maar ook in haar creaties van historisch getrouwe kostuumreplica’s, op ware grootte of in miniatuurformaat.