Turbulent weekend Roda JC Kerkrade eindigt in mineur

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Na het warme bad van de knappe voetballende prestatie vrijdagavond in het Parkstad Limburg Stadion (de 4-2 overwinning tegen NAC Breda) kregen de aanhangers van Roda JC Kerkrade ’s anderendaags een ijskoude douche.
De mogelijk nieuwe overnamekandidaat, horecaondernemer Roland Hogenelst van onder andere de Cubanita-tapasketen, zag na grondige bestudering van de financiële en organisatorische situatie bij Roda JC alsnog ervan af om met de Kerkradenaren in zee te gaan. “De organisatorische en financiële problemen zijn voor ons te groot om te dragen”, liet hij weten, mede omdat er volgens hem financieel méér gedempt moet worden dan het gat in de begroting van € 900.000.

De beslissing om niet met Roda JC verder te gaan was al vrijdagochtend genomen, maar is pas zaterdag publiekelijk bekend gemaakt. Wél was Hogenelst vrijdagavond nog aanwezig bij de wedstrijd.

Hoe verder?

Roda JC onthoudt zich momenteel van commentaar, evenals Frits Schrouff die de afgelopen jaren grootaandeelhouder was van Roda JC.
Hoe het nu verder gaat met Roda JC is onduidelijk.
Feit is dat de club morgen (28 oktober) bij de KNVB een bankgarantie dient in te leveren met betrekking tot de begroting. Gebeurt dat niet, dan zal de voetbalbond hoogstwaarschijnlijk met sancties tegen de club komen. Welke dat zijn/is is nog niet duidelijk.

Reacties

Cookieinstellingen