Roda JC wint boeiende wedstrijd tegen NAC Breda

Roda JC Kerkrade heeft vrijdagavond in eigen huis met 4-2 gewonnen van de eerste periodekampioen in de Keuken Kampioen Divisie, NAC Breda.
De boeiende en spannende wedstrijd, die mede dankzij een goedkoop-ticket actie door bijna 10.000 man werd bijgewoond, ging gelijk met vuurwerk van start. In eerste instantie nog niet van de spelers, maar door de wederzijdse supporters die aan beide kanten van het veld lichtfakkels aanstaken waardoor het stadion snel met een dichte mist was gevuld en arbiter Mulder zich genoodzaakt zag het duel korte tijd stil te leggen.

Nadat de rook was opgetrokken was het Roda JC dat in de tiende minuut de score opende via een ingestudeerde en goed uitgevoerde cornervariant.
NAC leek niet al te erg aangeslagen, pakte de draad op en met goed combinerend voetbal werd de druk op Roda-doelman Muyters groter. In de 22ste minuut resulteerde dat in de gelijkmaker van Dogan die de bal in de hoek schoot.
NAC bleef daarna druk houden, maar vlak voor rust liet Verburgh de 2-1 aantekenen via een rebound.

Tweede helft

De gelijkmaker van NAC liet na rust niet lang op zich wachten. Riera kopte uit een geplaatste voorzet de 2-2 in de touwen. Gezien de gretigheid waarmee NAC de bal uit het net viste en op de middenstip legde voor een snelle spelhervatting was duidelijk dat NAC niet voor een gelijkspel naar het zuiden was afgereisd. Maar het liep anders voor de ploeg uit Breda, die direct na de gelijkmaker voetballend liet zien waarom zij zo hoog op de ranglijst staan.
Een paar minuten nadat Muyters een fraai afstandsschot nog net tegen de paal wist te tikken werd aan de andere kant Croux van Roda in het zestienmetergebied van NAC gevloerd, met als resultaat een penalty en rood voor de boosdoener Rösler die de kleedkamer mocht opzoeken. De penalty werd niet goed genomen door Alberg, en werd gestopt door de doelman. Maar de doelman ging luttele minuten later zelf in de fout door Rösch omver te lopen waarna Alberg het opnieuw vanaf de elfmeterstip mocht proberen en nu niet faalde.
NAC probeerde daarna nog met veel inzet maar dus met een man minder het doel van Muyters te bestoken, maar capituleerde definitief toen invaller Simakala een geplaatste voorzet van Ugbo mooi afrondde en de eindstand 4-2 daarmee op het scorebord liet zetten.