Kind na scheiding: kind van de rekening?

Foto: Luijten Advocaten

Ruim 2000 ouders per jaar verliezen na een scheiding het contact met hun kinderen. Dat is niet alleen ontzettend verdrietig voor die ouders, maar ook nog eens heel erg schadelijk voor de kinderen.

Vechtscheiding

Een scheiding is meestal niet gemakkelijk. Wanneer ouders echt de strijd met elkaar aangaan en veelal negatief over de andere ouder denken en spreken, is de kans heel groot dat de kinderen klem raken tussen de ouders.

Gevolgen voor de kinderen

Beide ouders moeten er mogen zijn in het leven van hun kinderen. Ouders dienen bij een scheiding dan ook heel goed na te denken over hun beslissingen en handelingen ten aanzien van de kinderen. Als een kind de andere ouder niet of nauwelijks meer kan zien, wordt daarmee een van de belangrijkste relaties in zijn/haar leven verpest. Dat kan grote gevolgen hebben voor de verdere ontwikkeling van het kind en voor de manier waarop het kind later zelf relaties aangaat.

De juiste begeleiding

Het is essentieel dat ouders in en na een scheiding goed met elkaar blijven communiceren over de kinderen. Vaak helpt het ouders als zij hierbij begeleiding krijgen van een familierechtspecialist. Concrete afspraken over de kinderen kunnen vervolgens in een ouderschapsplan worden vastgelegd. Los van de gemaakte afspraken, is het echter ook zeer belangrijk dat ouders niet negatief over de andere ouder spreken. Kinderen zijn loyaal naar hun beide ouders en hebben ook recht op een goed contact met hen allebei.

Heeft u vragen over (echt)scheiding, omgang of een andere juridische vraag?
Ons kantoor bestaat uit familierechtspecialisten die u graag van dienst zijn. Zowel eenzijdige belangenbehartiging als bemiddeling/mediation is bij ons mogelijk.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend telefonisch contact opnemen met ons kantoor of gebruik maken van ons GRATIS SPREEKUUR!

Het gratis spreekuur is wekelijks op dinsdag van 15:30 uur tot 17:00 uur en op donderdag van 17:00 uur tot 18:00 uur. Graag van tevoren telefonisch aanmelden!

Luijten Advocaten
Ruys de Beerenbroucklaan 16
6411 GB Heerlen
Telefoon: 045-5713888
E-mail: [email protected]

Reacties