Theatervoorstelling ‘Autisme ….. op het eerste gezicht!’

Foto: Pixabay License

Voor mensen met autisme is het niet altijd gemakkelijk om contact te maken met anderen. Mensen met autisme nemen woorden vaak letterlijk, kunnen beeldspraak niet plaatsen. Ook worden reacties niet altijd begrepen en zijn veranderingen moeilijk. Daarnaast vermijden zij vaak oogcontact of kijken ze je juist lang en indringend aan.
Hoe gaat u daarmee om? En hoe bent u ‘autismevriendelijk’, zodat ook mensen met autisme evengoed zichzelf kunnen zijn?
Kom naar de theatervoorstelling ‘Autisme… op het eerste gezicht!’ die Heerlen STAND-BY! op woensdag 30 oktober organiseert.

Vragen over omgaan met autisme

Wat kunt u doen in het eerste contact met iemand met autisme? Hoe biedt u uw cliënt met autisme een veilige ontvangst? Wat kunt u beter juist niet doen of zeggen? Hoe voorkomt u dat iemand met autisme al in de wachtkamer of aan de telefoon uit zijn of haar doen raakt, terwijl de intake of de behandeling nog moet beginnen? Wat kunt u als naaste doen?

Meer over de voorstelling

Deze improvisatievoorstelling over ontmoetingen met mensen met autisme is gebaseerd op ervaringen uit de praktijk en wordt gebracht door theaterbureau Kracht van Beleving.
Ervaringen en persoonlijke verhalen uit het publiek worden door de acteurs vertaald naar speelse, ludieke en ontroerende scenes waarna we met elkaar in gesprek gaan over de ontmoetingen met mensen met autisme.

Aanmelden en meer informatie

  • De voorstelling is gratis toegankelijk en bedoeld voor iedereen die in contact komt met mensen met autisme, zoals familie en naasten, maatschappelijk werkers, intakers, receptionisten, welzijnsmedewerkers of andere medewerkers die mensen begeleiden bij psychiatrische of psychosociale problematiek.
  • Woensdag 30 oktober, van 19.30 – 21.30 uur in Cultuurhuis Heerlen, Sittarderweg 145 in Heerlen.
  • Aanmelden is gewenst, dat kan via www.mondriaan.eu/agenda of telefonisch bij Mark Ahsmann 088 – 506 9413.

Reacties