Komische komedie door Theatergroep KUVRI in Cultuurhuis Heerlen

Foto: KUVRI / Cultuurhuis Heerlen

Komend weekend staat Theatergroep KUVRI op het toneel van hun thuisbasis Cultuurhuis Heerlen met de première van ‘Als de vrouw van huis is…’.
Maar liefst drie keer brengt KUVRI deze ‘komische komedie’ voor het voetlicht; op de vrijdag- en zaterdagavond om 20.00 uur, en een matineevoorstelling op zondag om 14.30 uur.

‘Als de vrouw van huis is…’

Suus Timmermans is na een aantal jaren huwelijk met Guus wel het een en ander gewend van haar man. Maar nu is het toppunt bereikt. Ongevraagd laat Guus zijn beste vriend Hubèrt bij hen wonen. Dat gaat haar echt te ver! Zij zint op wraak.
Dan krijgt Suus te horen dat ze bij een prijsvraag de hoofdprijs heeft gewonnen: een reis voor twee personen. Uit kwaadheid besluit zij niet haar man Guus mee op reis te nemen maar een vriendin. Guus en Hubèrt moeten zichzelf maar zien te redden in de tijd dat zij weg is…
Dat wordt dus een typische mannenhuishouding met drank en damesbezoek. Maar of daar nu iedereen zo gelukkig van wordt?

Primeur

Deze komedie is van oorsprong een Duits toneelstuk, geschreven door Elke Rahm, met als titel ‘Das beste Stück des Mannes’. De vertaling en Nederlandse bewerking waren in handen van Peter Sak.
In Nederland is dit stuk nog niet eerder opgevoerd. KUVRI heeft dus de primeur.

‘Als de vrouw van huis is…’

Reacties