Raadsforum over de ontwikkelingen ‘Central Park’ in Heerlen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

De gemeente Heerlen nodigt alle geïnteresseerden van harte uit voor een Raadsforum over de ontwikkelingen in Central Park in Heerlen op 21 oktober aanstaande.
Deze vrij toegankelijke inloopavond vindt plaats van 19.00 tot 21.00 uur. Place to be is het Parkstad Limburg Theater aan het Burgemeester van Grunsvenplein in Heerlen.

Central Park

Het gebied Central Park omvat het Schinkelkwadrant (Zuid en Noord), een stukje Cityring, het Burgemeester van Grunsvenplein en het Muzenpark.
Dit voor het centrum beeldbepalende stukje stad, willen de gemeente Heerlen en IBA Parkstad veranderen in een aantrekkelijk woongebied met nieuwe woningen in stedelijk groen.

Ambities

Het IBA-sleutelproject Central Park maakt onderdeel uit van de ambities voor het Centrum Heerlen zoals vastgelegd in het Bidboek Centrum van 2017.
Graag wil de gemeente Heerlen de doorwerking van deze ambities met zoveel mogelijk inwoners delen. Die doorwerking begint nu vorm te krijgen in een schetsplan dat in de maak is voor het Burgemeester van Grunsvenplein, het bestemmingsplan Schinkelkwadrant Zuid dat momenteel ter inzage ligt en de plannen voor de herontwikkeling van Schinkelkwadrant Noord.

Raadsforum

Tijdens het Raadsforum kunt u kennisnemen van de plannen die er zijn voor dit stukje Heerlen.
Daarnaast wordt u de mogelijkheid geboden rond te lopen tussen de beschikbare plannen. Hierop kunt u meetekenen, u kunt vragen stellen, suggesties te doen en in gesprek gaan met de aanwezigen. De gemeente hoopt veel raadsleden, stakeholders, bewoners, belanghebbenden, ondernemers en belangstellenden te mogen begroeten tijdens het Raadsforum op 21 oktober tussen 19.00 en 21.00 uur in Theater Heerlen.

Reacties