Bezoekersaantallen Kasteel Hoensbroek stijgen met 23%

Meisje (5 jr) beklimt de middeleeuwse toren in Kasteel Hoensbroek.
Foto: Kasteel Hoensbroek

De bezoekersaantallen van Kasteel Hoensbroek zitten in de lift. Jordy Clemens, Cultureel Erfgoed-wethouder van de gemeente Heerlen: “De cijfers tot en met september dit jaar laten een stijging zien van 23% ten opzichte van dezelfde periode in 2018. We zijn er trots op dat steeds meer mensen de weg naar het kasteel weten te vinden en de geschiedenis komen beleven.”
Kasteel Hoensbroek pakt nu door met leuke, extra activiteiten tijdens de ‘Wervelende Herfstweken’. Een unieke combinatie van historie en vermaak om de geschiedenis nog dichter bij de gasten te brengen. Alle extra events zijn in de reguliere entreeprijs inbegrepen.

Veel te doen in en rondom het kasteel

Sta oog in oog met valken, buizerds, gieren en uilen. Of hang aan de lippen van de slotbewaarder, die tijdens een rondleiding de geheimen van het kasteel prijsgeeft. Ontdek de vrouwen van Kasteel Hoensbroek, wie waren zij en hoe zag hun dagelijks leven eruit? Daarnaast staan voor kinderen nog tot en met de herfstvakantie de allerleukste middeleeuwse spelen op het binnenplein en krijgen ze de hele maand oktober een gratis knutsel-kijkdoos.

Data en tijden

Op de website www.kasteelhoensbroek.nl worden de data en tijden vermeld van de roofvogelshows en de rondleidingen door de slotbewaarder. In de maand oktober kan iedere bezoeker doorlopend de ‘vrouwenrondleiding’ lopen. Deze is net zoals de knutsel-kijkdoos gratis verkrijgbaar aan de kassa. Bezoekers kunnen online tickets kopen en speciaal voor gezinnen is er een voordelig familieticket.

Over Kasteel Hoensbroek

Kasteel Hoensbroek is niet voor niets een van de mooiste en best bewaarde kastelen van Europa. Een bezoek aan dit kasteel is een belevenis. Avonturen uit verre verledens komen tot leven: ontdek de prachtige balzaal, beklim de middeleeuwse toren. Zoek de geheime kamer en bibber in de eeuwenoude kerker. Volg de route uit de kasteelbrochure of een spannende kasteelspeurtocht. En kom tot rust met een hapje en een drankje in de kelderkeuken.

Adres: Kasteel Hoensbroek, Klinkertstraat 118, 6433 PB in Hoensbroek.

Reacties

Cookieinstellingen