Tentoonstellingen geschiedenis Glaspaleis én 75 jaar kunst verzamelen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

SCHUNCK opent op 12 oktober nieuwe tentoonstellingen rondom de geschiedenis van het gebouw én 75 jaar beeldende kunst verzamelen.
Dit najaar grijpt SCHUNCK terug naar haar oorsprong. Met zeven verschillende projecten, waarvan er vijf gebaseerd zijn op de geschiedenis van het gebouw én op het resultaat van 75 jaar beeldende kunst verzamelen in Heerlen.
Op zaterdag 12 oktober 2019 om 17.00 uur worden de exposities ‘depARTment STORE’ en ‘U bevindt zich hier’ officieel geopend.

depARTment Store – 75 jaar beeldende kunst in Heerlen

Tijdens de tentoonstelling depARTment store wordt de oude functie van SCHUNCK als warenhuis gecombineerd met de bijzondere collectie. Deze presentatie vindt plaats in een winkelconcept waarin de bezoeker niet alleen kan kijken, maar ook voor deze gelegenheid speciaal gemaakte multiples (kunstwerken in oplage) kan kopen. Voor de tentoonstellingsvormgeving werkt SCHUNCK met interieurontwerper Maurice Mentjens. In deze expositie is ook het werk Knisper Knasper Knoesper van Christie van der Haak in de vitrine van SCHUNCK, opgenomen.

U bevindt zich hier – de geschiedenis van het Glaspaleis

‘U bevindt zich hier’ is een semi-permanente presentatie over de geschiedenis van het Glaspaleis op de vide in de centrale hal.
De presentatie vertelt het verhaal over het Glaspaleis, over de architectuur en over de verschillende invullingen door de jaren heen.
Aan de hand van originele foto’s, teksten en collectiestukken krijgt de bezoeker inzicht in de historie van het iconische gebouw.
Voor de tentoonstellingsvormgeving werkt SCHUNCK samen met Paulien Berendsen, Studio Parade.

Verder te zien:

 • Christie van der Haak – Knisper knasper knoesper
  Van der Haak tovert de buitenvitrine van SCHUNCK om in een visueel spektakel. Ze toont een monumentale installatie die bestaat uit haar kenmerkende felgekleurde patronen, schilderijen en wandkleden. De installatie is een intrigerende dwarsdoorsnede van haar oeuvre én een ware eye catcher in de vitrine.
 • LAT – Living apart together
  Een expositie over collectieve woonprojecten en co-housing.
 • Aad de Haas – Als een tor op een tafelblad
  SCHUNCK geeft aan de hand van diverse collectiewerken een beeld van het werk. De bezoeker maakt kennis met de verschillende stijlen, technieken en thema’s van deze bijzondere kunstenaar.
 • Wandschildering: George Korsmit – Homage to the Soul
  Onnavolgbare opeenstapelingen van vorm en kleur die het oog – en het brein – geen moment rust gunnen.

Info

De tentoonstellingen zijn geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur; ’s maandags gesloten.
De expositie ‘U bevindt zich hier’ is doorlopend te bezoeken tijdens de openingstijden van SCHUNCK Glaspaleis.

Christie van der haak, Snoepjes
Marlene Dumas, The Training Course
Elke Lutgerik, Daybed

Reacties