Meer dan vijftigduizend hennepstekken aangetroffen bij actiedag

Foto: Pixabay

Bij de integrale actiedag in Parkstad zijn dinsdag vijf personen aangehouden en vonden er op zes locaties doorzoekingen plaats. Er zijn bij de doorzoekingen meer dan 50.000 hennepstekken aangetroffen.
Daarnaast is voor duizenden euro’s aan cash geld gevonden en zijn enkele auto’s in beslag genomen. Ook zijn de nodige goederen en materialen die gebruikt worden voor de inrichting en opbouw van de hennepteelt aangetroffen. Deze zijn eveneens in beslag genomen.

Integrale actiedag

Bij de integrale actiedag waren tientallen medewerkers van het Openbaar Ministerie Limburg, agenten van de politie Limburg, de Belastingdienst en het Team Ondermijning Limburg betrokken.
De doorzoekingen vonden plaats bij een bedrijfspand en vijf woningen die merendeels gevestigd zijn in de regio Parkstad. Het onderzoek richt zich op de grootschalige handel in benodigdheden voor de hennepteelt.

Van het publiek en de media krijgt de politie veel vragen over deze integrale actie, daarom is er een overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden op een aparte pagina aangemaakt.

Tekst en bron: Politie.nl

Reacties