In herfstvakantie spoorvernieuwing op tracé Maastricht – Heerlen

Foto:

Van zaterdag 12 oktober tot en met zondag 20 oktober rijden er geen treinen op het traject Heerlen – Maastricht Randwyck. Dat geldt zowel voor de stop- (RS18) als de sneltrein (RE18).
ProRail laat in de herfstvakantie grote delen van het spoor vernieuwen tussen Maastricht en Heerlen. De spoorwegbeheerder doet dat bewust tijdens de herfstvakantie omdat er dan minder reizigers zijn. Arriva zet op dit traject gedurende deze periode stop- en snelbussen in.

Negen dagen non-stop doorwerken

Aannemer Strukton vernieuwt in opdracht van ProRail in totaal ruim zeven kilometer spoor in de omgeving van Valkenburg, Schin op Geul en Meerssen. Ook worden er twee wissels en twee overwegen vervangen.
Voor deze flinke klus staan negen dagen op de planning waarbij de aannemer 24 uur per dag doorwerkt.
Om het spoor veilig en betrouwbaar te houden wordt dit vernieuwd als het tegen het einde van de levensduur aanloopt.

Gevolgen voor het treinverkeer

Reizigers kunnen gebruikmaken van stopbussen en snelbussen tussen Maastricht en Heerlen. Tussen Valkenburg, Klimmen-Ransdaal en Schin op Geul rijdt een pendelbus. Op het trajectdeel Maastricht-Maastricht Randwyck kan de reiziger gebruikmaken van de overige treinen of de reguliere stadsbussen.

Voorbereiding in de nacht van vrijdag op zaterdag

De voorbereidingen van de werkzaamheden starten in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 oktober. Dit betekent dat de trein van 00:26 uur op zaterdag 12 oktober van Maastricht naar Maastricht Randwyck niet rijdt. Ook de trein van Maastricht Randwyck naar Maastricht van 00:34 uur vervalt. De laatste trein naar Heerlen rijdt volgens een gewijzigde dienstregeling. Deze vertrekt in Maastricht op 12 oktober om 00:29 uur i.p.v. om 00:38 uur.

Reizen met vervangende bussen

Voor het vervoer met een vervangende bus heeft de reiziger een geldig vervoerbewijs nodig zoals bijvoorbeeld een OV-chipkaart. Je moet hiermee ingecheckt zijn bij het station waar vandaan je vertrekt en weer uitchecken op het station van bestemming. In verband met de inrichting van de bus is het meenemen van fietsen helaas niet mogelijk.

Reistijd

Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd. Bestaande aansluitingen kunnen niet gegarandeerd worden. De dienstregeling van het vervangende busvervoer kun je bekijken via arriva.nl/limburg. Arriva adviseert reizigers vooraf hun reis te plannen via de Arriva app of in de reisplanner op arriva.nl. Hulp of advies nodig? Bezoek dan één van de Arriva OV Servicepunten, op de stations van Venlo, Maastricht of Heerlen.

Reacties