Drugslab op de Locht: een na grootste drugslaboratorium in Nederland ooit

Foto: Politie.nl

Het drugslab dat gisteravond aan de Locht in Kerkrade werd ontdekt is volgens het Landelijk Team Ondersteuning Ontmanteling qua capaciteit het op een na grootste drugslaboratorium dat ooit in Nederland is aangetroffen.

Medewerkers van de politie en specialisten van het LFO waren dinsdag nog tot in de avond bezig met technisch onderzoek in een loods aan de Locht waar maandagavond een grote illegale chemische fabriek werd ontdekt.

Verdachte aangehouden

De politie deed maandagavond een inval in het pand waarbij een 39-jarige man uit Den Haag die in het pand aanwezig was is aangehouden. Hij zal worden gehoord over de zaak. De installatie was nog deels in werking toen de politie het pand betrad.
De zaak is veilig gesteld, waarna er dinsdag uitvoerig technisch onderzoek plaatsvond dat de hele dag in beslag nam. De woensdag is voorzien voor de ontmanteling van de aangetroffen goederen en de loods zal worden ontruimd.

Uitzonderlijke vangst

Experts van het Landelijk Team Ondersteuning Ontmanteling (LFO) spreken qua capaciteit over het op een na grootste drugslaboratorium in Nederland ooit. Het pand staat vol met ontelbare jerrycans vaten, installaties, ketels andere goederen voor de productie van synthetische drugs. De overheid waarschuwt voor de gevaren van dit soort ondermijnende praktijken en vraagt burgers om te helpen deze criminaliteit aan te pakken.

Reacties