Open dag Crematorium en Uitvaartcentrum Schifferheide op 6 oktober

Foto: Crematorium en Uitvaartcentrum Schifferheide

Crematorium en Uitvaartcentrum Schifferheide in Kerkrade en Monuta Lindeman organiseren op zondag 6 oktober van 10.00 tot 16.00 uur een open dag in het crematorium. Geïnteresseerden zijn van harte welkom aan de Schifferheidestraat 7 in Kerkrade.

Nieuwsgierig

“We merken dat er veel vragen zijn over onze dienstverlening. Ook zijn mensen vaak nieuwsgierig naar ons crematorium en uitvaartcentrum. Wat is er mogelijk? En hoe gaat het precies als een dierbare komt te overlijden?”, vertelt Roger Poper, senior medewerker van Crematorium en Uitvaartcentrum Schifferheide. “Met deze open dag geven we belangstellenden een kijkje achter de schermen. Tijdens lezingen over digitale nazorg en dementie behandelen experts belangrijke vraagstukken voor nabestaanden.”

Rondleiding

“Ons team geeft rondleidingen door het pand. En natuurlijk beantwoorden wij ook vragen over overlijden, begrafenissen en crematies. Verder kunnen bezoekers hun uitvaartwensen bespreken met de uitvaartverzorgers van Monuta Lindeman en op papier laten zetten.”

Lezingen Digitale Nazorg en Dementie

‘Kan men de vinger van een overledene gebruiken om zijn telefoon te ontgrendelen?’ ‘Welke rechten hebben nabestaanden op abonnementen, accounts en e-mails van de overledene?’ Tijdens de presentatie ‘ Digitale Nazorg’  beantwoordt Sander van der Meer deze vragen en laat hij zien wat de huidige mogelijkheden en valkuilen zijn in deze digitale tijd.

Annet Fleer verzorgt voor Monuta de training ‘ Dementievriendelijk’ . Tijdens de open dag vertelt zij hierover. Belangstellenden krijgen informatie over de ziekte dementie. Aan de hand van praktijkvoorbeelden leren bezoekers dementie te herkennen en hoe ze ermee om moeten gaan.

Optreden The Maestro

Om 13.00 uur zorgt The Maestro, Guido Dieteren, samen met Wendy Kokkelkoren voor een muzikaal intermezzo. Het stel is een begrip in de Limburgse muziekwereld. Dit optreden is kosteloos en voor iedereen toegankelijk.

Meer informatie

Wie vragen heeft, kan contact opnemen met Crematorium en Uitvaartcentrum Schifferheide via 045–574 26 69 tussen 9.00 – 17.00 uur.
Meer informatie is ook te vinden op crematoriumschifferheide.nl.

Reacties