‘Geldschieter’ Mauricio Garcia de la Vega uit stadion gezet

Roda JC heeft thuis in het Parkstad Limburg Stadion een punt overgehouden aan het treffen tegen De Graafschap, dat voor aanvang van de wedstrijd lijstaanvoerder was van de Keuken Kampioen Divisie. De Kerkradenaren sleepten er, na bij de rust tegen een achterstand van 0-1 te hebben aangekeken, een 1-1 gelijkspel uit.

Uit stadion gezet

De beoogde nieuwe eigenaar van de club, Mauricio Garcia de la Vega, zag alleen Vet namens de Doetinchemse Superboeren scoren in de 22e minuut. De gelijkmaker van Ike Ugbo in de 66e minuut zag de Mexicaan niet vanaf zijn plek in het Parkstad Limburg Stadion omdat hij tijdens de rust door boze Roda-fans uit het stadion was gezet.

Niet gewenst

Vanaf het begin van de wedstrijd maakten supporters duidelijk dat de komst van De la Vega naar Kerkrade niet gewenst is. Niet alleen bleef de West-tribune in de eerste helft leeg, ook vlaggen en spandoeken, met leuzen als ‘hijo de puta’ (hoerenzoon) maakten duidelijk dat De la Vega niet op de sympathie van (een deel van) de Roda-aanhangers kan rekenen omdat hij nog niets van zijn beloften heeft waargemaakt.

Politie

Beelden van de actie waarbij De la Vega naar buiten wordt gedirigeerd laten zien dat niemand van de beveiliging ingrijpt.
De politie stelt een onderzoek in naar het voorval, zo laat Politie Limburg op Twitter weten. “De politie heeft vrijdagavond een mogelijke investeerder van Roda JC in veiligheid gebracht. De man had in de rust van de wedstrijd een gesprek met supporters die hem buiten het stadion in Kerkrade brachten waar hij in het nauw kwam.”