Leerlingen De Ganzerik presenteren Street Art in project met kunstenaars

Foto: Raenys Martis

Op basisschool De Ganzerik in Heerlerheide maken 250 leerlingen op een speelse manier kennis met Street Art. Onder begeleiding van de internationaal gewaardeerde kunstenaars Gaia (USA) en Dreyaz (Heerlen) werken de leerlingen aan het mooier en fleuriger maken van hun schoolomgeving. De kinderen en de kunstenaars onthulden op woensdag 25 september trots het eindresultaat.

Samen met kinderen een mural maken

Dit alles past in het kunsteducatieproject “Van proberen kun je leren” dat vanaf deze week plaatsvindt bij de Basisschool de Ganzerik te Heerlen. Dit project moet levendige schilderingen in de openbare ruimte opleveren, waarbij de school en de buurt elkaar beter leren kennen door middel van kunstuitingen. Kunstenaar Gaia maakt tijdens het project een mural die een primeur wordt voor Heerlerheide.

Verweven

Basisschool de Ganzerik heeft onder andere als doel om de school en haar omgeving te verweven met elkaar. “Dit project is de opstart om de verbinding met de buurt te versterken. Er zullen in de toekomst meer activiteiten ontplooid worden die de dialoog zullen aanwakkeren” aldus de schoolleiding.
Ook wethouder Jordy Clemens is trots: “In Heerlen willen we dat iedereen mee kan doen met kunst en cultuur. Dat kan wat mij betreft niet vroeg genoeg beginnen en scholen zijn daarin onmisbaar.”

Reacties