Bibliotheek Hoensbroek en muziekschool SCHUNCK nu in één pand

Foto: SCHUNCK

De bibliotheek in Hoensbroek van culturele instelling SCHUNCK is grondig vernieuwd. Maar daarnaast huist sinds de zomer ook de muziekschool van SCHUNCK in hetzelfde pand.
De officiële opening is aanstaande zaterdag, 21 september door de wethouders Jordy Clemens en Frank Simons. Van 10.00 tot 13.00 uur is iedereen van harte welkom.

Samenvoeging biedt nieuwe kansen

De samenvoeging van de bibliotheek en de muziekschool, die nu in hetzelfde gebouw gevestigd zijn als het Broeklandcollege, biedt nieuwe kansen. Leerlingen bezoeken de bibliotheek al voor hun studie en leesplezier en worden zo geprikkeld en geïnspireerd door de muzieklessen die in semi-transparante ruimtes te zien zijn. Bewezen is dat muziek helpt bij een goede taalontwikkeling.

Na de verbouwing is de bibliotheek, die steeds meer in een ontmoetingsplek transformeert, nog beter toegerust om bijeenkomsten als Uur van de Buurt, de Digi-Taalhuis activiteiten, lezingen, boekbesprekingen et cetera te organiseren.

Er zijn zes verschillende muzieklokalen. Iedere ruimte heeft zijn eigen invulling. Zo is er een pop-en-rockklas en een slagwerk- en drumklas. De bibliotheekboeken staan op verrijdbare meubels zodat de ruimte ook makkelijk omgebouwd kan worden naar een intieme concertopstelling voor maximaal 50 personen. De vestiging van SCHUNCK in Hoensbroek is hiermee multifunctioneel en toekomstbestendig.

Opening

De feestelijke opening vindt plaats op zaterdag 21 september. Buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom van 10.00 tot 13.00 uur aan de Hoofdstraat in Hoensbroek. Wethouders Franks Simons (Middelen, Ruimtelijke Ordening en Herstructurering) en Jordy Clemens (Onderwijs, jeugd, cultuur, erfgoed en wonen) zullen het openingswoord verrichten.

Programma:

  • Openingsceremonie met wethouders Jordy Clemens en Frank Simons;
  • Muziekoptredens op het Gebrookerplein; met om 11:15 uur strijkorkest Theo, om 11:45 uur een Bluesband en van 12:30 -13:30 uur Bigband Inmotion;
  • Tijdens de opening is ook muziek in de Hoofdstraat, met optredens van docenten en leerlingen van SCHUNCK;
  • Mini-open-dag met informatie en open lessen drums, saxofoon, klarinet, accordeon, zang, elektrische gitaar, akoestische gitaar, hobo, trompet, trombone, piano, cello en viool;
  • Optreden meidenclub van het Broeklandcollege;
  • De bibliotheek is gewoon open voor leden; belangstellenden zijn van harte welkom om zich te laten informeren over de activiteiten van de bieb.

Reacties

Cookieinstellingen