Lokale en internationale keukenhelden op Parkstad Culinair

Foto: Parkstad Culinair

Op 5, 6, 7 en 8 september slaat het bekende culinaire festijn Parkstad Culinair weer haar transparante overkapping op in de binnenstad van Heerlen.
Op het Pancratiusplein zullen deze editie zowel lokale keukenhelden als chef-koks van wereldfaam hun heerlijke gerechten bereiden. Niemand minder dan Victor Garvey, bekend van ’s werelds beste restaurants El Bulli en Noma (Kopenhagen), zal bijvoorbeeld in Heerlen de sterren van de hemel komen koken.
Centraal staat ook dit jaar weer de opzet om bezoekers op laagdrempelige wijze te laten proeven van culinaire hoogstandjes, om bourgondisch te komen genieten en diverse restaurants een podium te bieden.

Gastronomische regio

Parkstad is wel degelijk een gastronomische regio, aldus Mark Meijer. “Mensen onderschatten soms hoeveel leuke restaurants Parkstad eigenlijk heeft. Vaak denken ze ook dat de betere zaken te duur of te chic zijn, maar als ze eenmaal hebben kunnen proeven, wordt dit beeld vanzelf bijgesteld.”
Verspreid over vier dagen worden zo’n tienduizend bezoekers verwacht. Het merendeel van hen is tussen de 25 en 60 jaar. “Een hele leuke mix van allerlei soorten mensen, variërend van vertegenwoordigers uit de culturele sector en het bedrijfsleven tot hippe jonge gasten die van een gin-tonic komen genieten.”

Cuisine Locale

Proef een hamburger bij Rudy’s of geniet van de gerechten uit de Josper waar Smaak & Vermaak mee kookt. Dineren met een glimlach bij Zaartje of neem een voorproefje van Brasserie Nieuw Ehrenstein. Een gezond gerecht van LES, de borrelplank van de Beerkompanie of geniet van Bib Gourmand restaurant Bienvenue.
CHI Kookt neemt de Italiaanse en Aziatische keuken voor haar rekening.

Ultieme beleving

Lokale en regionale horeca, culinaire hotspots, kookworkshop, live muziek, streekproducten, speciaal bier en mooie wijnen. Zintuigen prikkelen, ultieme beleving, proeven, Parkstad Culinair is er voor iedereen en iedereen is welkom!
Parkstad Culinair is gratis toegankelijk, volledig overdekt en doneert jaarlijks een mooi bedrag aan het goede doel.

Op zaterdag en zondag is er kinderanimatie. Op zondag kunnen de jongere bezoekers zelfs deelnemen aan diverse (kook)workshops.

Foto: Parkstad Culinair

Reacties