Woensdag 11 september 2019: 50PLUS Fietstocht

Foto: Brigitte Ramakers / Alcander

Dit najaar vindt de tiende editie plaats van de 50PLUS Fietstocht.
Na negen succesvolle edities organiseren de sportconsulenten van Heel Heerlen Beweegt (gemeente Heerlen) en The Move Factory (gemeente Landgraaf) in samenwerking met belangenvereniging De Ouwe Hap en Wielervrienden Parkstad ook dit najaar weer de 50PLUS fietstocht.

Geen wedstrijd

De tocht is zeker geen wedstrijd. Iedereen kan op zijn eigen tempo met stadsfiets of elektrische fiets de route rijden. Lekker genieten van de prachtige omgeving en de vele bezienswaardigheden die onderweg de revue passeren.
En heeft u behoefte aan een extra pauze naast de reguliere pauzes? Geen probleem, dan stopt u een keertje vaker.
De tocht is in totaal ongeveer 40 km lang en er is gekozen voor een zo vlak mogelijk traject, zodat er bijna geen hoogteverschillen overwonnen hoeven te worden. Tevens bestaat de route grotendeels uit fietspaden waar geen auto’s mogen komen.
Tussen 09.30 uur en 11.00 uur kunt u starten, de uiterlijke finishtijd is 16.30 uur.

Informatie

De fietstocht start dit jaar bij Sportpark Pronsebroek, Hei Grindelweg 66 in Heerlen.
Onderweg wordt bij Auberge De Rousch een grote pauze verzorgd waar de deelnemers een kopje koffie en stuk vla wordt aangeboden. De startlocatie is tevens de eindlocatie.

Het inschrijfgeld voor deze tocht bedraagt € 5,- per persoon. Hiervoor ontvangt u:

  • een routebeschrijving;
  • een boekje met een beschrijving van alle bezienswaardigheden, die men onderweg tegenkomt en andere belangrijke zaken betreffende deze tocht;
  • koffie en vlaai bij het pauzepunt;
  • een herinnering aan deze tocht;
  • verzorging onderweg zowel technisch (fietspech) als medisch (EHBO);
  • een gevuld tasje met lekkere versnaperingen gesponsord door de PLUS.

De gemeente Landgraaf en de gemeente Heerlen stimuleren het initiatief voor deze tocht in het kader van het sport en ouderenbeleid.
Bent u nog geen 50PLUS en wilt u ook meefietsen, informeer dan naar de mogelijkheden via [email protected]

Wilt u wachttijden bij het startbureau voorkomen en zeker zijn van een leuke herinnering en de goodiebag, dan is vooraf inschrijven handig. Dit kan bij: http://themovefactory.nl/50plusfietstocht/.
Inschrijven op de dag zelf kan tussen 9.30 en 11.00 uur.

Als de weergoden ook meewerken, belooft het een bijzonder mooie dag te worden, waarbij ook op sociaal gebied de nodige contacten kunnen worden gelegd en men tevens kan genieten van een afwisselend landschap.

Reacties