Roda JC Kerkrade legt afgelopen dagen internationaal drietal vast

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Roda JC heeft de afgelopen dagen een drietal nieuwe spelers vast gelegd. Een Belg, een Mexicaan en een Spanjaard komen de selectie in Kerkrade versterken.

Timothy Durwael

Timothy Durwael is een 28-jarige verdediger die sinds deze zomer transfervrij is en nu bij Roda JC een contract heeft getekend voor één seizoen met de optie voor een tweede seizoen. Durwael, geboren in Hasselt (België), doorliep van 2000 tot 2009 de jeugdopleiding van KRC Genk en sloot vanaf 2009 (tot 2012) aan bij de A-selectie. Via FC Eindhoven en KSK Hasselt kwam de belg bij KFC Turnhout terecht. Durwael maakte ook deel uit van de Belgische Nationale elftallen O15 tot en met O21.
Timothy Durwael: “Ik ken Roda JC Kerkrade al van de tijd dat ik in de jeudopleiding van KRC Genk speelde. Ik heb het altijd al een mooie club gevonden met een grote achterban. Uiteraard ben ik nu enorm trots dat ik het aankomende seizoen voor deze club mag uitkomen.”
In Kerkrade zal de verdediger zijn wedstrijden gaan afwerken met rugnummer 33. Durwael zal direct aansluiten bij de selectie van Roda JC.

Juan-Gerardo Ramirez Alonso

Ook direct opgenomen in de selectie van de geel-zwarte koempels is Juan-Gerardo Ramirez Alonso. De 21-jarige verdediger is sinds deze zomer transfervrij en tekende in Kerkrade een contract voor twee seizoenen.
Alonso, geboren in Guadalajara, Mexico, speelde in het verleden voor Lorca Deportiva CF (Third División, Spanje) en FC Stumbras (A Lyga, Litouwen).
Juan Alonso is uiteraard blij met de geboden kans in Kerkrade. “Sinds de eerste dag van mijn proefperiode voel ik me al thuis bij deze mooie club. Ik ben dan ook blij dat ik de komende twee seizoenen in het geel-zwart mag spelen.”
In Kerkrade speelt de linkervleugelverdediger zijn wedstrijden met rugnummer 21.

Antonio Cotán

De 23-jarige middenvelder Antonio Cotán komt transfervrij over van Sevilla en tekende in Kerkrade een contract dat hem voor twee seizoenen aan de club verbindt.
Cotán, geboren in Sevilla (Spanje), doorliep de gehele jeugdopleiding van Sevilla, waarbij hij ook één keer in de Europa League uitkwam. Via Real Valladolid (La Liga) kwam de Spanjaard uiteindelijk bij Gimnàstic (Third Division) terecht.
Antonio beschrijft zichzelf als een teamplayer en een harde werker. “Ik speel graag centraal op het middenveld. Hier heb ik de mogelijkheid om andere jongens diep te sturen of met een actie de tegenstander te passeren.”
Cotán werd gisteren medisch gekeurd en traint vandaag voor het eerst mee met de hoofdmacht van Roda JC. In Kerkrade zal de middenvelder zijn wedstrijden gaan afwerken met rugnummer 8.

Reacties