ParkCity Live overweegt extra festivaldagen in 2020

Foto: Heerlen.nieuws.nl

ParkCity Live directeur Hans Paul Nieskens overweegt voor 2020 óf een extra weekend, óf een extra dag toe te voegen aan het festival.
Het festival bestaat volgend jaar 10 jaar. Ook editie 2019 was ParkCity Live volledig uitverkocht. De kaartverkoop start altijd in januari en in 20 minuten waren alle 35.000 beschikbare kaarten verkocht. En dat al voor de vijfde keer op rij.
Het festival is volgend jaar op zaterdag 4 en zondag 5 juli.

Eenmalig extra groots uitpakken

“Volgend jaar bestaan we 10 jaar en wellicht is het dan eens mooi om eenmalig extra groots uit te pakken. We hebben gesproken met de verantwoordelijke Heerlense wethouder Jordy Clemens en hij ziet dit ook wel zitten. Wat het moet worden, of 1 extra dag op vrijdagavond 3 juli of een extra weekend, zaterdag en zondag 11 en 12 juli, is nu onderwerp van gesprek” aldus Nieskens. “De run op kaarten is ieder jaar enorm en we merken dat de vraag groot blijft, ondanks dat we zijn uitverkocht. Méér bezoekers per dag op dit terrein is geen optie. Dat laat de vergunning niet toe en wil ik ook niet. Het moet wel iedere showdag intiem en gezellig blijven. De ziel van het festival zit zeker ook in de unieke locatie. Daar moet je niks aan veranderen.”

Vervolggesprekken

Wanneer er definitief duidelijkheid over komt is nog niet bekend. Begin september zijn er vervolggesprekken met de gemeente.
“Eind oktober moet het uiterlijk duidelijk zijn voor ons, anders krijgen we het niet meer geregeld met artiesten en leveranciers”, zegt Nieskens.