Mike Teunissen van start in wielerronde van Heerlen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

De organisatie van de RaboRonde Heerlen laat er dit jaar geen gras over groeien en is er in geslaagd om Mike Teunissen voor de 30ste editie van de wielerronde door het centrum van Heerlen vast te leggen.
Deze Limburgse profwielrenner van Team Jumbo-Visma droeg afgelopen week twee dagen lang de gele leiderstrui in de Tour de France en was daarmee de eerste Limburger ooit die de gele trui heeft gedragen. Na zijn verrassende overwinning in de eerste etappe behield hij het geel in de ploegentijdrit en mocht hij ook de derde etappe in het geel starten.
Teunissen was daarmee tevens de eerste Nederlander na 30 jaar in het geel.

Geen eenvoudige opgave

Volgens Chris Tiekstra, voorzitter van de RaboRonde Heerlen, is het samenstellen van een mooi deelnemersveld geen eenvoudige opgave. “Je bent allereerst afhankelijk van de beschikbaarheid van de Tourrenners. Steeds vaker moeten de mannen aantreden op zaterdag in de Clásica San Sebastián waardoor ze niet in Heerlen kunnen starten. Dit jaar is het ook moeilijk om de topvrouwen aan de start te krijgen want zij gaan op zaterdag de Prudential Ride London Classique of de La Clasica San Sebastian Femenina rijden. Maar de geschiedenis leert ons dat we elk jaar toch weer een aardig veld aan de start weten te krijgen.”

Budget

“Een tweede probleem om alle toppers te contracteren heeft te maken met geld. We beschikken over een bepaald budget en dat maakt het helaas niet mogelijk om al onze wensen in te vullen. Het is dus ieder jaar weer keuzes maken. Met Mike Teunissen hebben we in ieder geval een publiektrekker te pakken. Misschien trekt hij wel net zoveel wielerliefhebbers als Tom Dumoulin vorig jaar.”

2 augustus 2019

De 30ste editie van de RaboRonde Heerlen vindt zoals gewoonlijk plaats op de eerste vrijdag na de Tour de France. Dat is dit jaar op 2 augustus.

Reacties