Munitie en delen vuurwapen gevonden in vijver Treebeek

Foto: Politie.nl

Bij de zoekactie vorige week in een vijver bij Treebeek zijn onderdelen van een vuurwapen en munitie aangetroffen. In het kader van het heropende onderzoek naar de moord op Sjef Klee in september 1995 onderzochten medewerkers van het Landelijk Team OnderwaterZoekingen (LTOZ) samen met de Forensische Opsporing de vijver aan de Emmaweg.

Nader technisch onderzoek

De aangetroffen zaken zijn tijdens de zoekactie op dinsdag 2 juli veiliggesteld. Vervolgens zijn deze door technische medewerkers in de afgelopen dagen nader onderzocht. In het laboratorium zal er in de komende periode nader technisch onderzoek worden gedaan. Dit om te bekijken welke sporen er nog kunnen worden veiliggesteld. Daarnaast kijkt men of de aangetroffen goederen daadwerkelijk verband hebben met de cold case Sjef Klee of dat ze mogelijk bij een ander strafbaar feit horen. Het onderzoek naar deze voorwerpen is nog niet afgerond.

Tactisch onderzoek

Ook bekijken rechercheurs wat er in de afgelopen jaren sinds september 1995 uit de betreffende vijver is opgevist door (magneet)vissers.
Zij zullen alle meldingen die bij de politie en gemeente bekend zijn onderzoeken om duidelijk in beeld te krijgen welke zaken er allemaal boven water zijn gehaald.

Zoekactie vijver

De politie doorzocht de vijver in Treebeek omdat het onderzoek in de richting van een mogelijk scenario wees dat daar bewijsmateriaal was terug te vinden dat verder zou helpen in het onderzoek naar de dood van Sjef Klee. Er was een hoop belangstelling voor de zoekactie. Niet alleen familie van Sjef, maar ook passanten en de media toonden belangstelling voor de zoekactie van de politie.

Reacties