Weekend at War bij de Miljoenenlijn komend weekeinde

Foto: ZLSM / Miljoenenlijn

Station Simpelveld vormt dit jaar tijdens het weekeinde van 13 en 14 juli weer het decor voor “Weekend at War”. Een re-enactmentspektakel in het teken van de bevrijding van Limburg!

Legerkampementen en oorlogsvoertuigen

Tijdens Weekend at War worden twee grote legerkampementen van de Geallieerden en Duitsers ingericht. Meer dan 200 re-enactors zijn hier in de weer om de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog uit te beelden en te vertellen. Daarnaast zullen vele tientallen oorlogsvoertuigen, waaronder motoren, jeeps en vrachtwagens, op het stationsemplacement te bewonderen zijn. Twee keer per dag bootsen de spelers tijdens de live battle een overwinningsslag na.

Het is vooral de Bevrijding van Limburg, dit jaar 75 jaar geleden, die centraal staat. Daarom wordt er bij Station Simpelveld een vrijheidsplein ingericht waar onder andere met bijpassende muziek de vrijheid wordt herdacht en gevierd.

Dienstregeling

Tijdens het Weekend of War rijdt er een intensieve treindienst over de sporen van de Miljoenenlijn. Wanneer je het grenstraject berijdt loop je zelfs kans om smokkelaars, deserteurs en paspoortcontroleurs tegen het lijf te lopen…

De speciale dienstregelingen van zaterdag 13 en zondag 14 juli zijn te vinden op de dienstregelingenpagina van de ZSLM.

Bij aankomst op Station Simpelveld ontvang je een flyer met meer info over het Weekend at War en de actuele dienstregeling.

Tickets

Om zeker te zijn dat jij aanwezig bent bij het Weekend at War kun je je ticket reserveren in de ticketshop. Door het kopen van een kaartje draag je ook nog eens bij aan de instandhouding van de Miljoenenlijn.

Reacties