Zondag 14 juli gratis muziekfestival ‘Zomerpop’ bij Cultuurhuis Heerlen

IKIGA, een van de deelnemende bands op Zomerpop
Foto: IKIGA

Het muziekfestival Zomerpop van Cultuurhuis Heerlen presenteert zondag 14 juli tijdens haar zesde editie weer een zeer divers programma; uiteraard is ook deze editie weer gratis entree!

Net als de afgelopen jaren heeft Cultuurhuis Heerlen er voor gekozen om de nadruk te leggen op Limburgse muzikanten. Jong talent als A Minor Problem, maar ook oudgedienden als Cataplana en Ernest Peters & Band krijgen tijdens Zomerpop een plek om te spelen.
Nieuw dit jaar is de selectie van de openingsacts. Op 25 mei jongstleden vochten 6 jonge bands om een plek op Zomerpop tijdens de Zomerpop Band Battle. Uiteindelijk trokken jurywinnaar Submecha en publiekslieveling Relics aan het langste eind.

Divers programma

Rock, pop, singer-songwriter, jazz, soul & funk, je hoort het allemaal voorbij komen tijdens Zomerpop.
Met bands en artiesten als Cynbel, A Minor Problem, Vegir, Cataplana, IKIGA, Martin Sillen, Submecha, Laidback, Relics en Ernest Peters & Band verspreid over twee podia, wordt er een stevige zesde editie neergezet met een zeer divers programma. Uiteraard is de presentatie ook dit jaar weer in de energieke handen van Sjon Mobers.

Cultuurhuis Heerlen

Zes jaar geleden begon Cultuurhuis Heerlen met het organiseren van haar festival Zomerpop. In eerste instantie als opening van het culturele seizoen, de afgelopen jaren juist als feestelijk afsluiter.
Het was een druk jaar voor Cultuurhuis Heerlen, dat met een vol programma ruim 48.000 bezoekers naar de Sittarderweg wist te trekken. Hiermee blijft er een stijgende lijn in de bezoekersaantallen.
Ook het succes van Zomerpop lijkt te groeien, want meer en meer muziekliefhebbers uit heel Parkstad komen ieder jaar weer luisteren naar de muzikale talenten.

Zomerpop

Cultuurhuis Heerlen nodigt iedere muziekliefhebber of nieuwsgierige dan ook uit om zondag 14 juli te proosten op een succesvol cultureel seizoen en te komen genieten van alweer de zesde editie van Zomerpop.

De entree is gratis, het terrein open vanaf 14.00 uur; om 14.30 uur start het eerste optreden.

Zomerpop 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Heerlen, Pop in Limburg, Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Heerlen Jazz en DAG Design.

Reacties