Verdachten van vernielingen BMV Hoensbroek opgeroepen zich te melden

Foto: Heerlen.nieuws.nl

De politie geeft de verdachten die eind mei voor tienduizenden euro’s vernielingen aan de Brede Maatschappelijke Voorziening in Hoensbroek aanrichtten 14 dagen de tijd om zichzelf te komen melden. Doen ze dat niet, dan worden de camerabeelden waarop de verdachten duidelijk zichtbaar zijn, in het kader van het onderzoek openbaar gemaakt.

De politie neemt de zaak hoog. Zowel zaterdag 25 als zondag 26 mei zijn er tussen 14.00 en 18.00 uur diverse vernielingen gepleegd aan de Brede Maatschappelijke Voorziening gelegen aan de Mgr. Nolensstraat in Hoensbroek. Airco’s, zonnepanelen, camera’s en zelfs het dak van het pand waren meermaals het onderwerp van vernielingen. Deze zijn gepleegd door jongeren die ogenschijnlijk nog minderjarig zijn.

Openbaar maken camerabeelden

In het onderzoek naar de vernielingen zijn beelden veilig gesteld waarop de verdachten duidelijk zichtbaar zijn. Aangezien zij waarschijnlijk nog minderjarig zijn, geeft de politie de verdachten de kans zichzelf te melden.
Wanneer na veertien dagen blijkt dat daar geen gehoor aan gegeven is, maakt het onderzoeksteam de camerabeelden openbaar. Om op die manier met de hulp van het publiek de identiteit van de verdachten te achterhalen.

Signalement

Om deze oproep kracht bij te zetten bij dezen al meer informatie over het signalement van drie verdachten:

  • Jongen, gezet postuur, zwart haar, licht getint, donkerblauwe jas, zwarte broek, zwarte schoenen;
  • Jongen, brildragend, bruin haar, draagt pet met wit-bruin geruit motief, witte jas met donkerblauwe/grijze mouwen en donkerblauwe/grijze streep over schouders, zwarte schoenen met witte accenten en een zwarte trainingsbroek met drie rode verticale strepen op de broekspijpen;
  • Meid, donkere jeans, zwarte schoenen met witte accenten, zwarte jack, grijs shirt met witte en rood/roze accenten, langer donker haar, gedragen met een scheiding in het midden.

Meld je

Ken of ben jij een van de verdachten? Of was je misschien getuige van de vernielingen die 25 en 26 mei aangericht zijn? Meld je dan via 0900-8844 of deel informatie anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Reacties