Tom Dumoulin start niet in Tour de France

Foto: Cor Vos | Team Sunweb

Tom Dumoulin gaat niet van start in de Tour de France. Hij kan niet op tijd het gewenste niveau behalen om de drie keiharde wedstrijdweken in Frankrijk te kunnen tackelen.
Ondanks verschillende ups en downs bleef de hoop om van start te kunnen gaan lang levend, maar nu hakken ze de knoop door om Dumoulin de tijd te geven deze moeilijke periode achter zich te laten.

Moeilijk

Tom Dumoulin: “De afgelopen maand was extreem moeilijk voor me, in het algemeen en met de tegenslag bij het herstel van mijn knie. Na wat er gebeurd is in de Giro wilde ik vol voor de Tour gaan, maar deze week drong het tot me door dat het niet realistisch is om het gewenste niveau hiervoor op tijd te bereiken. Ik heb er alles aan gedaan, maar ik moet nu toegeven aan mijn lichaam en niet langer een onrealistisch doel blijven najagen.”

Anko Boelens, de teamarts van Team Sunweb valt hem bij: “Tom was echt gretig om op tijd klaar te zijn voor de Tour en deed daar alles voor, maar nu moeten we concluderen dat dit eenvoudigweg niet mogelijk is. We gingen uit van een proces met de nodige rust in combinatie met herstel en dan langzaamaan opbouwen naar het wedstrijdniveau. Maar zoals in ieder herstelproces krijg je te maken met terugslagen. En daar is nu geen tijd voor om die te boven te komen. Daarom is nu de enige juiste beslissing genomen: Tom de tijd geven om weer helemaal fit te worden. Ondanks zijn enorme wil en ambitie om de Tour te rijden is het beter deze doelstelling dit jaar los te laten om tot een optimaal herstel te kunnen komen.”

Reacties