Frans Weekers

Foto: Gemeente Heerlen

Sinds woensdag 1 april is Frans Weekers waarnemend burgemeester van onze stad nadat Paul Depla redelijk onverwacht naar Breda was overgestapt.
Weekers neemt de burgervaderlijke honeurs waar totdat, via de gangbare procedure, een nieuwe burgemeester is benoemd, vermoedelijk ergens komend najaar. Een vluchtige kennismaking met Frans Weekers is dus op z’n plaats.

Weekers is geboren en getogen in Weert. Hij studeerde vervolgens economie en rechten in Amsterdam, waarna hij als advocaat aan de slag ging. Politiek actief was hij 11 jaar als raadslid in de gemeente Weert, zat 12 jaar als volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer en was 3,5 jaar staatssecretaris Financiën.

Ambitie voor de stad

“Ik zie in Heerlen een bijzondere stad met een rijk verleden dat een stempel heeft gezet op de economische en sociale geschiedenis van Limburg en die in het Jaar van de Mijnen deze geschiedenis een mooie plek gaat geven. Ik zie ook dat het zelfvertrouwen van de stad gegroeid is en de uitdagingen van de toekomst worden aangegaan, met IBA, het Glazen huis en de creativiteit die bruist in de stad. Als burgemeester wil ik in de periode dat ik er voor Heerlen ben, mijn energie, ervaringen en contacten ten volle inzetten voor de stad. Ook wil ik als ambassadeur helpen de kwaliteit van de stad uit te dragen en bekend te maken. Ik wil graag helpen waar ik kan en iets betekenen voor deze mooie stad. En tegelijk wil ik er zijn voor de burgers, waar en wanneer ze me nodig hebben.”

Burgermeester Frans Weekers - Heerlen 001 (1)

Reacties