Klassiekers, getunede, gepimpte en andere speciale auto’s in centrum van Heerlen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Zondag 2 juni vindt in het centrum van Heerlen het alom bekende AutoSjtuute plaats. Dit jaar valt dat samen met de derde dag van het Lentekriebels Festival.
Rollend materieel van diverse pluimage genoeg dus in hartje stad komende zondag. Het ultrablitse vertoon van glimmend chroom en ronkende motoren van het Autosjtuute sluit naadloos aan op het ‘What the Truck’ foodfestival dat al vanaf vrijdag op de Bongerd in Heerlen zijn mobiele tenten heeft opgeslagen.

AutoSjtuute

Het Heëlesj Autosjtuute is een spectaculair auto-evenement in de binnenstad van Heerlen. Het evenement is voor alle liefhebbers van speciale auto’s. Het is een dag om je eigen auto te showen aan een breed publiek en te genieten van andermans trots. Kom dus met je klassieker, je getunede, je gepimpte of een andere mooie speciale auto naar het centrum van Heerlen, of kom gewoon met de benenwagen om al dat moois te aanschouwen.

Rally

Het Pancratiusplein wordt gevuld met de meest speciale, gepimpte of klassieke auto’s en worden er voor de jeugdige autoliefhebbers activiteiten en attracties gerealiseerd. Tevens kan er worden ingeschreven voor de ochtendrally(+/- 70km) met een spectaculair mooie route en leuke vragen onderweg. Voor beginners makkelijk te doen en voor gevorderden zeer zeker de moeite waard! Volgens het “bol-pijl” systeem.

Bij terugkomst in hartje Heerlen zal het foodtruckfestival ‘What the Truck!?’ in volle gang zijn en zullen zich al vele automobielen verzameld hebben op het Pancratiusplein en daar omheen.
Een van de vrijwilligers zal een fijn plekje voor jullie bolide zoeken en bij hem of haar kun je ook het routeboek/antwoorden inleveren. De prijsuitreiking volgt later op de middag.
Geniet van een welverdiend drankje of proef iets lekkers bij een foodtruck. Check andermans ‘voiture’ of maak een dansje bij de band.. Genoeg te doen!

Ook als je de rally niet wil rijden ben je van harte welkom!
Kom gewoon met je voertuig,2,3,4 of meer wielen,naar de rotonde hoek Akerstraat/Putgraaf/Dr. Poelstraat vanaf een uurtje of 12 en parkeer op aanwijzingen van de organisatie midden in het centrum van Heerlen. Dit is geheel gratis.

Reacties