Grote hiphop- en breakdancefinale op 2 juni op Pancratiusplein-Noord

Buurtbattle 2018
Foto: Heerlen Mijn Stad

Culturele instelling SCHUNCK organiseert op 2 juni de ‘Buurtbattle Basquiat’, een feestelijke dansbattle op Pancratiusplein-Noord geïnspireerd op de Basquiat-tentoonstelling in SCHUNCK.
Honderdvijftig jongeren in de leeftijd tussen 7 en 21 jaar laten dan hun coolste hiphop en breakdance moves zien. Het beste team wint tickets voor het internationale breakdance-evenement ‘The Notorious IBE’.

Sterren

De battle begint om 13.00 uur en is open voor publiek. Er zijn optredens van (inter)nationaal bekende sterren uit de hiphop- en breakdancescene, waaronder hiphop duo Hailey Aliyaah, Zoe Esmee (dansduo bekend om hun perfect synchroon uitgevoerde choreo’s en saltotalent) en popper Fonky Ninja.
De middag staat onder leiding van HFC Dancestudio waar de deelnemers aan de Buurtbattle in tien workshops werden klaargestoomd voor de grote finale op 2 juni.
Bij slecht weer worden de activiteiten verplaatst naar de hal van SCHUNCK Glaspaleis.

Over Buurtbattle Basquiat

Buurtbattle Basquiat is een samenwerkingsverband tussen SCHUNCK, HFC Dancestudio en jeugd- en welzijnsorganisaties Alcander in Heerlen en Impuls in Kerkrade.
Het event maakt onderdeel uit van het randprogramma rond de tentoonstelling Basquiat – the artist and his New York scene die op 2 juni voor het laatst te bezoeken is.

Klik hier voor meer details over het programma.

Reacties