Lezing door herboriste Thea Huisman over ‘kruiden’ in de Luciushof

Foto: Pixabay License

De Katholieke Bond van Ouderen Heerlen-Stad organiseert donderdag 6 juni 2019 om 14.00 uur in de Luciushof een lezing over kruiden. De lezing wordt gegeven door herboriste Thea Huisman, een deskundige op het gebied van kruiden, de werkzame stoffen en het medicinale gebruik hiervan.

Voor leden is de toegang gratis, neemt u dan wel uw ledenpasje mee. Niet-leden zijn ook van harte welkom en betalen een kleine bijdrage van € 3,–
De lezing duurt ongeveer anderhalf uur, waarbij er een kleine pauze wordt ingelast.
Iedere bezoeker mag dan gebruik maken van een gratis kop koffie of thee.

Herboriste

Op 6 juni 2019 om 14.00 uur geeft mevrouw Thea Huisman (herboriste) in de Luciushof een lezing over de werking van kruidenthee, waarbij zij in eerste instantie op zoek gaat naar oplossingen voor talrijke kwaaltjes. Maar er zijn ook meerdere soorten thee die gewoon lekker zijn om zo te drinken.

Voor mensen die niet van thee houden of kunnen verdragen maar de werkzame stoffen eruit goed kunnen gebruiken voor hun kwaal, is ‘Tinctuur’ een heel goede oplossing; deze kan dan met wat water ingenomen worden.

Verder komt de werking van balsems en crèmes aan bod; producten die door haar gemaakt worden om mensen te ondersteunen bij ongemakken.

Overigens zal mevrouw Huisman deze middag niet te diep op de diverse ziekten ingaan aangezien daar de tijd te kort voor is.
Wel hebben de bezoekers van deze lezing na afloop de mogelijkheid om de besproken producten te kopen.

Kruidentuin

Tevens is er een korte rondleiding in de kruidentuin op de binnenplaats, die Thea Huisman zelf heeft mogen aanleggen.

 

Reacties