Jan Widdershoven en Anoek Hilt nieuwe stadsdichters van Heerlen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Heerlen krijgt twee nieuwe stadsdichters. Jan Widdershoven wordt stadsdichter; Anoek Hilt jeugddichter. Binnenkort worden zij voor twee jaar benoemd om als stadsdichters poëzie te schrijven over en voor onze stad.

Jan Widdershoven geboren en getogen Heerlenaar

Jan Widdershoven (1972, 46 jaar) schrijft al sinds zijn middelbare school gedichten. Als de ene helft van het duo Peul Jan (samen met Paul Dolhain) heeft hij de afgelopen 15 jaar op het podium gestaan met o.a. de jaarlijkse Heerlense oudejaarsconference. Ook heeft hij op diverse podia gestaan met verschillende bands. Als stadsdichter ziet hij het als zijn voornaamste taak om zijn liefde voor Heerlen over te brengen op de Heerlenaren én mensen van buiten Heerlen.

Anoek Hilt (16 jaar) nieuwe jeugddichter

Met een jeugddichter willen wij bewust jong talent stimuleren. Heerlen wil ook een plek zijn waar naar jongeren wordt geluisterd. Anoek voelt zich al vanaf haar vroege jeugd betrokken bij Heerlen. Op 31 maart 2019 droeg zij haar eerste gedicht voor, tijdens de opening van Basquiat, in aanwezigheid van Koningin Maxima. Zij wil als jeugddichter graag de stem van de burger vertegenwoordigen. Ze droomt ervan poëzie te combineren met dans en andere kleinkunstperformers. Ook wil zij jongeren kennis laten maken met de schoonheid van taal.

‘Liefde voor onze stad’

Voor de selectie van nieuwe stadsdichters werd een tijdelijke commissie gevormd, met o.a. waarnemend stadsdichter Merlijn Huntjens. De kandidaten zijn voorgedragen aan wethouder Cultuur, Jordy Clemens. “Met Jan Widdershoven krijgt Heerlen een stadsdichter die poëzie, muziek en humor samenbrengt met liefde voor onze stad. Bovendien staat met jeugdstadsdichter Anoek Hilt meteen ook geweldig jong talent klaar”, aldus Jordy Clemens.

Reacties