Theatervoorstelling ‘Chris, Alyssa… en de rest’ in Cultuurhuis Heerlen

Foto: Mondriaan

Wat doe je als ouders als je ziet dat je kind niet lekker in zijn vel zit? Hoort het bij de puberteit of is er meer aan de hand? Wat als een leerling of lid van de sportclub of scouting tekenen van een eetstoornis laat zien, zichzelf beschadigt of suïcidale uitspraken doet? Hoe voorkom je een overreactie of onderreactie?
De theatervoorstelling ‘Chris, Alyssa… en de rest’, die Mondriaan en Heerlen STAND-BY! vertonen, schetst in een aantal scènes wat wel en niet werkt.

Meer over de voorstelling

‘Chris, Alyssa… en de rest’ is een ludieke en ontroerende improvisatievoorstelling over ontmoetingen met jongeren tussen 12 en 23 jaar met beginnende psychische klachten of die in psychische nood zijn. De voorstelling is gebaseerd op de cursus YMHFA (Youth Mental Health First Aid ofwel Eerste hulp bij psychische problemen bij jongeren) en wordt gebracht door Kracht van Beleving, gespeeld door acteurs.
Na afloop is er een nabespreking met trainers van YMHFA.

De voorstelling is speciaal voor iedereen die in welke hoedanigheid dan ook betrokken is bij de omgang met kinderen en jongvolwassenen tussen de 12 en 23 jaar, zoals ouders, grootouders en andere familie, docenten, sportcoaches, mensen binnen een verenigingskader, vrijwilligers van wijk-, buurt- of dorpshuizen, jeugdhulpverleners etc.
De voorstelling is geschikt voor iedereen boven de 18 jaar.

Meer informatie en aanmelden

De theatervoorstelling vindt plaats op woensdag 15 mei, 19.30 – 21.30 uur in het Cultuurhuis aan de Sittarderweg 145 in Heerlen.

De toegang is gratis. Aanmelden is gewenst. Dit kan via http://www.mondriaan.eu/agenda, of telefonisch bij Mark Ahsmann, T 088 506 9413.

Over Mental Health First Aid

De training Youth Mental Health First Aid (MHFA) is een EHBO cursus waar de deelnemers leren eerste hulp te verlenen bij psychische klachten bij kinderen en jongeren tussen de 12 en 23 jaar. Veel jongeren met psychische klachten worden negatief bejegend en ervaren stigma (zoals vooroordelen). Daarnaast worden psychische klachten niet altijd snel herkend en is de drempel voor het zoeken van hulp in de geestelijke gezondheidszorg voor veel jongeren hoog. Vaak wordt er dan laat naar de juiste vorm van hulp gezocht. MHFA kan helpen deze drempel te verlagen en passende hulp te vinden.
1 op de 4 Nederlanders krijgt ergens in zijn of haar leven psychische problemen, dus de kans is groot dat u ermee in aanraking komt. Hoe reageert u als er iemand in uw omgeving psychische klachten heeft en in het bijzonder jongeren? Hoe kunt u het beste eerste hulp bij psychische klachten verlenen?
Deze voorstelling helpt u op gang.

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met Mark Ahsmann van Mondriaan via 088 – 506 9413.

Reacties