Groene Ster begint beslissende competitiemaand met winst op Minor

Foto: Groene Ster

Met nog 4 wedstrijden voor de boeg begon Groene Ster zondagmiddag 5 mei aan de eindfase van de razend spannende competitie van de hoofdklasse B.
De Limburgse derby bij RKSV Minor werd met 0-2 gewonnen door Heerlense ploeg die daardoor weer de koppositie overnam van Baronie.

Derby Minor – Groene Ster

Zowel Groene Ster als Minor hadden op Bevrijdingsdag hun eigen redenen om tot een goed resultaat te komen. In de enerverende titelrace kon Groene Ster geen steek laten vallen met de hete adem van de concurrentie in de nek. Minor daarentegen wilde er alles aan doen om gevrijwaard te blijven van nacompetitievoetbal voor degradatie.
Uiteindelijk trok Groene Ster vanmiddag aan het langste eind en nam de volle 3 punten mee naar Heerlerheide, dankzij doelpunten van Thom Vluggen vóór en Chefrino Eind na de rust.

Nog steeds 5 titelkandidaten

Van de vijf op de titel azende ploegen kwam dit weekeinde lijstaanvoerder Baronie niet in actie.
De nummers 4 en 5 van de Hoofdklasse B troffen elkaar vandaag rechtstreeks: Halsteren bezet na de 4-1 zege op nummer 4 Unitas weliswaar nog steeds plek 5 in de ranglijst, maar omdat zij 1 wedstrijd minder gespeeld hebben dan Unitas en Baronie staan ze nu virtueel op plaats 3. Gemert klom naar plaats 2, het maakte geen fout tegen en bij IFC (1-3).

Koppositie

Groene Ster is door de overwinning op Minor en door het verlies van Unitas weer terug op de eerste plaats, met 2 wedstrijdpunten voorsprong op de achtervolgers.
De opdracht voor de manschappen van Maurice Verbunt is komende weken helder. In de laatste drie ‘finales’ zal winst als enige tellen om niet afhankelijk te moeten zijn van de uitslagen op de andere velden.
Nadat Groene Ster vorige week in Horst de bekerfinale bereikte en met de winst van vandaag in Nuth houden de groen-witten uit Heerlerheide nog steeds twee ijzers in het vuur in de jacht op de prijzen.

Met dank aan Paul Kroes/Groene Ster

Reacties