Heerlen nu officieel ‘Fairtrade gemeente’

Foto: Fairtrade Gemeente

Een onafhankelijke jury van de Stichting ‘Fairtrade Gemeente Nederland’ heeft Heerlen op 26 april officieel de titel ‘Fairtrade gemeente’ verleend. Het initiatief hiervoor is eind 2016 gestart door een aantal Plus Supermarkten in de stad.
Heerlen is de vijfde gemeente in Limburg die deze titel draagt, na Venlo, Venray, Beesel en Sittard-Geleen.

Fairtrade

De gemeente Heerlen stimuleert de verkoop en het gebruik van fairtrade producten door anderen. Ook werkt ze samen met winkels, horeca, bedrijven, organisaties en inwoners aan meer eerlijke handel.
De gemeente gebruikt zelf eerlijke handelsproducten en schenkt via haar inkoopbeleid aandacht aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Door deelname aan evenementen en door publicaties via internet en social media laat de gemeente zien dat ze zich inzet voor deze duurzame handel.

Motie

Met deze werkwijze handelt de gemeente in de geest van een motie die de gemeenteraad unaniem heeft aangenomen tijdens de raadsvergadering van 31 januari 2018. Daarin kreeg het college van B&W onder meer de opdracht om fairtrade handel te ondersteunen en de producten bij andere Heerlenaren te propageren.

Certificaat

Wethouder Charles Claessens (duurzaamheid) neemt op donderdag 30 mei het certificaat in ontvangst dat bij deze titel hoort. Dat gebeurt tijdens de braderie die op Hemelvaartsdag in Hoensbroek wordt gehouden.
De wethouder is trots op de titel: “Hiermee laten we zien dat we ons het lot aantrekken van boeren elders in de wereld en ons verzetten tegen kinderarbeid. En daar ben ik heel blij mee”.

Reacties