Ook openbaar vervoer staat stil bij Nationale Herdenking

Foto:

Zaterdag 4 mei staan alle treinen en bussen van Arriva en NS om 20.00 uur twee minuten stil tijdens de Nationale Dodenherdenking. Alle buschauffeurs en machinisten krijgen de instructie het voertuig, indien mogelijk, op een veilige plaats stil te zetten.

Ook op de 400 stations en in de stationswinkels wordt dan stilte in acht genomen. Op deze manier willen de vervoersbedrijven hun reizigers de gelegenheid geven om op 4 mei de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien te herdenken.

Herdenkingen op stations

Op diverse stations vinden op 4 mei herdenkingsbijeenkomsten plaats. Hier kunnen reizigers en spoormedewerkers de slachtoffers herdenken. Dit kan onder andere op station Alkmaar, Amsterdam Centraal, Arnhem Centraal, Den Haag Centraal, Haarlem, Nijmegen en op Utrecht Centraal.
Op de stations in Roosendaal en Amsterdam Centraal wordt een theatervoorstelling gehouden georganiseerd door Theater na de Dam.

Als blijk van betrokkenheid en respect, dragen veel machinisten en conducteurs op 4 en 5 mei een fakkelspeldje op hun uniform; het officiƫle symbool van herdenken en vieren.

Reacties